Понеделник, 13 Май 2024
 
Спорт

Балъков излъга Пенев, футболната интрига се завърза

  28.04.2024 17:14             
Балъков излъга Пенев, футболната интрига се завърза

ПАЗАРДЖИК.Хебър загуби от Локомотив (София) и резултатът завърза интригата в групата на борещите се от изпадане. Двубоят от 31-ия кръг на efbet Лига завърши 0:2 за столичани, макар предимството им да не бе осезаемо на терена, включително статистически, но добре затваряха пространствата пред пазарджишките футболисти и максимално добре се възползваха от своите шансове. С победата гостите имат 31 точки и се изкачиха с една точка над хебърци и Пирин, които са с по 30 преди следващия кръг, когато Хебър гостува на Ботев (Вр), който пък победи благоевградчани и вече е само на 5 точки от пазарджиклии, което показва, че явно не се е примирил, че с Етър е почти сигурен изпадащ. Днешният мач пък предопредели "болярите" от Велико Търново да бъдат единият от двата изпадащи тима в първенството, защото няма как родният клуб на Балъков да събере точки до даващото право на бараж да оставане 14-то място. В Пазарджик обаче с новия си треньор Красимир Балъков гостите се хвърлиха много надъхано на стадион "Георги Бенковски" още от първите секунди на двубоя и на "зелените" им трябваха около двайсетина минути, за да вдигнат осезаемо оборотите и да застрашат противниковата врата. За сметка на това още в 10-та минута на мача "железничарите" откриха. Симеон Мечев направи дълъг пас и безпроблемно намери Стив Траоре, след което играчът от Бенин овладя топката и след хубав финт преодоля Мартин Михайлов и матира Петър Дебърлиев с голов удар. Три минути по-рано и Тейшейра тсреля към пазарджишката врата. В 27-та мин. Олексей Збун можеше да изравни след като опита да прехвърли Александър Любенов, но вратарят на гостите спаси с една ръка и изби в ъглов удар. Отново Збун  в 32-а мин. падна в наказателното поле на Локомотив (София) след съприкосновение с Красимир Станоев - украинецът имаше претенции за дузпа, но главния съдия Радослав Гидженов подмина ситуацията. Секунди по-рано Георги Вълчев шутира и изпробва рефлекса на стража на столичани.

След почивката момчетата на Любослав Пенев продължиха да търсят път към връщането на гола, но това не се увенчаваше с успех, а създадените опасни положения бяха дефицитни и пред двете врати. Три минути след подновяването на играта Красимир Милошев стреля от дистанция, но топката не стигна до вратата на пазарджиклии. В 80-та минутаотново Траоре ни наказа. Той шутира от границата на наказателното поле на домакините и след рикошет в главата на Жоао Сеско топката се озова директно във вратата на Дебърлиев, легализирайки автогола за крайния резултат.  В 82-а мин. Локомотив (София) беше близо и до трето попадение, но ударът на Кевин Маи бе отразен от Дебърлиев.

"Не сме ефективни пред гола и това ни коства да печелим точки. Не че не създаваме ситуации - създаваме и то доста, без значение срещу кой отбор играем. Това стана и днес... Трябва да бъдем много, много по-агресивни и настоятелни пред гола", коментира след мача старши треньорът на хебърци Любослав Пенев. "Единият мач мина, остават още четири - никакво отпускане. Всеки иска да печели точки. В четвъртък ще си изиграем мача с Лудогорец, но през това време ние ще работим. Шест отбора се борят за оцеляване, нито се отказваме, нито се предаваме", завърши Ел Голеадор.

ХЕБЪР: 1. Петър Дебърлиев – 5. Мартин Михайлов (ж.к.) (59 - 11. Атанас Кабов, ж.к.), 43. Жоао Сеско, 33. Стефан Цонков, 24. Лазар Марин (ж.к.), 7. Георги Вълчев, 17. Марк-Емилио Папазов (65 - 29. Шейх Диаманка, ж.к.), 10. Ангел Бастунов (78 - 99. Георги Каракашев), 75. Йоан Н'Зи, 14. Олексий Збун, 9. Николас Пенев (77. Октай Хамдиев).

Локомотив София: 24. Александър Любенов, 12. Бруно Франко, 4. Диме Димов (ж.к.), 31. Красимир Станоев, 93. Стефан Ламбез (67 - 7. Кевин Маи), 26. Красимир Милошев, 16. Симеон Мечев (ж.к.), 11. Карлос Франса (46 - 13. Селсо Рапосо), 20. Диого Тешейра (46 - 21. Антони Иванов, ж.к.), 98. Стив Траоре (ж.к.), 45. Димитър Митков (78 - 9. Калоян Кръстев, ж.к.)

(Зн)


Свързани