Понеделник, 29 Апр 2024
 
Спорт

Ботев Враца се наложи с две спорни дузпи над Хебър, Любо Пенев “сложи летните гуми“ на колеги

  30.03.2024 18:54             
Ботев Враца се наложи с две спорни дузпи над Хебър, Любо Пенев “сложи летните гуми“ на колеги

ВРАЦА. Хебър загуби с 2:3 гостувнето си на Ботев (Враца) в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига, като два от головете на домакините паднаха от дузпи, като и двете бяха спорни. Така врачани прекъснаха черната си серия от 7 поредни мача без победа в елита. Хебър остава на 12-о място с 27 точки, докато Ботев (Враца) е на 15-а позиция със 17.

Клери Сербер даде аванс на домакините в 16-ата минута, а Браян Переа вкара две дузпи в началото на второто полувреме и в добавеното време на мача. За Хебър точни бяха Стефан Цонков в 69-ата и Красиан Колев в 96-ата минута. Домакините откриха резултата още в 16-ата минута чрез Клери Сербер. Мартин Смоленски центрира в наказателното поле на Хебър, а топката рикошира в крака на Жоао Сеско, а най-добре в ситуацията се ориентира Сербер, който с глава я вкара във вратата на Петър Дебърлиев. Три минути по-късно Ботев (Враца) организира бърза контраатака. Ласана Н'Диайе получи добър пас, но реши да стреля от средна дистанция и топката премина встрани от левия страничен стълб. В края на полувремето гостите упражниха натиск, но Ангел Бастунов на два пъти и Атанас Кабов не успяха при опитите се да изравнят резултата.

След почивката Хебър се активизира. При разбъркване в наказателното поле на домакините топката бе изчистена точно на границата на пеналтерията. Там Георги Каракашев от движение отправи хубав изстрел, но вратарят на Ботев показа класа и изби в корнер. Няколко секунди по-късно дълга топка от Бариос стигна до Н’диайе, който премина през двама футболисти на гостите и оставаше на чиста позиция. Стефан Цонков обаче го събори в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Браян Переа, който не сбърка и реализира втори гол в мача - 2:0. В 57-ата минута пред Хебър се откри отлична възможност. Кабов намери Н’зи в наказателното поле, който стреля от удобна позиция, но Бариос отново показа рефлекс и изби топката. В следващите минути пазарджиклии се активизираха в атака. Така се стигна до 69-ата минута, когато момчетата на Любо Пенев се върнаха в мача. След центриране от ъглов удар Стефан Цонков засече добре с глава и с помощта на напречната греда вкара за 2:1. След гола на гостите до интересни ситуации почти не се стигна. Хебър бе по-активен, но така и не успя да натисне по-сериозно своя противник. В 91-ата минута при една от атаките на домакините Мартин Михайлов бутна Даниел Генов в наказателното поле, а съдията отсъди втора дузпа за Ботев. При повторението обаче се видя, че отсъждането е доста спорно. С изпълнението отново се нагърби Браян Переа, който вкара за 3:1. Няколко секунди по-късно Хебър върна още едно попадение. Красиан Колев стреля от пряк свободен удар и фиксира крайното 3:2 след отлично изпълнение.

След мача Любослав Пенев продължи с бойкота към "Диема спорт" медиите и не пожела да анализира загубата на хебърци. „Дойде пролетта, после лятото, есента, зимата, Нова година и така. Температурите се покачват, идва време да слагаме летните гуми“, беше краткият и лаконичен коментар на Пенев след двубоя. . Ел Голеадор влезе в конфликт с телевизията, която излъчва мачовете, още при загубата от Левски, когато имаше сериозни претенции към „кривите линии на ВАР“, а по негов адрес в студиото имаше негативни коментари.

„Канете Владимир Манчев по-често в студиото, моля ви се, след като бием винаги тогава . Много важна победа за нашия отбор, тъй като сме притиснати в неудобна позиция. Всяка точка, която прибавяме, ще бъде важна. В някои от моментите играхме с повече самочувствие и бяхме отбор, който търси в полето на противника положенията, които създавахме днес. В предните мачове не вкарвахме голове, но днес го направихме. Има напрежение в отбора. Надявам се да продължим бавно, постепенно и да се спасим. Искрено се надявам да тръгнем в добра посока. Знам, че няма да бъде лесно“, заяви пък треньорът на врачани Христо Янев, който е близък приятел с бившия треньор на "гробарите" от Пазарджик Манчев.

В следващия кръг от Първа лига Хебър ще гостува на Крумовград на 3 април.


Свързани