Спорт

Георги Мечечиев: Веднъж отстраних ЦСКА, но като футболист

  04.12.2022 07:35             
Георги Мечечиев: Веднъж отстраних ЦСКА, но като футболист

Нямах дебют в А група, ама играх в УЕФА, признава треньорът на "Гигант" и бивш специалист във ФК "Спартак"-Пещера

Георги Мечечиев отново влезе в светлината на националните прожектори, както в доброто старо време като футболист в елита. Преди 2 години той и партньорът му Явор Въндев напуснаха Пещера като треньори на местния ФК „Спартак”. Сега обаче воденият от Мечката или Мечето, както му викат приятелите, ФК „Гигант” (Съединение) се опъна на ЦСКА и сътвори сензацията след като без малко не ги изхвърли от турнира за Купата на България. Третодивизионният тим и „армейците” завършиха 7:8 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време) мача от 1/16-финалите на надпреварата, а зевзеците коментираха, че само „Левски” и „Гигант” са вкарвали по 7 гола на „червените”. Той поздравява читателите на "Знаме" и с готовност отговори на въпросите ни.

- Георги, след еуфорията с мача срещу ЦСКА, каква мислиш е причината за тази сензация – подценяване или вие ги изненадахте?

- Не знам дали е подценяване. Съперникът играе толкова, колкото му позволиш. Да, може да е имало някаква фаза на подценяване, но това си е проблем изцяло на ЦСКА, не и наш. Чак пък толкова да са ни подценили – съмнявам се. Моите момчета изиграха много добър мач.

- ЦСКА ви поздрави и след мача – а вие ги посрещнахте добре…

- Да, бяха много впечатлени и от организацията. Тя беше перфектна. Като домакини се бяхме подготвили много добре. И се получи един празник. Но пък в този мач имаше всичко. И голове, и продължения, и дузпи, и радост на трибуните…

- ЦСКА или Левски са ти по-близо до сърцето?

- Не, нямам никакви по-специални футболни пристрастия. Да, уважавам ги и двата отбора, но никога не съм бил фен нито на единия, нито на другия. По на сърцето ми е „Локомотив”-Пловдив.

- След този мач сигурно имаш предложения да продължиш треньорската кариера в по-голям отбор?

- Ами, да ти призная, има нещо такова. Нормално е да си мисля да направя стъпка напред, защото искам да се развивам като треньор. Имам и едно предложение вече. Ще го обмисля, за да избера най-доброто. Може да го приема, но може и да продължа с „Гигант”-Съединение. Има време да мисля. Нека да минат празниците.

- В Пещера с Явор Въндев тренирахте малки и големи футболисти, но си тръгнахте…

- Да, тренирахме и мъжете, и децата, но след като се взе решение, че няма да има нужда от мъжки представителен отбор, нямаше какво повече да правим. Да, тогава с Явор спасихме отбора. Три пъти в седмицата тренирахме в тази тежка група. Мисля, че се представихме добре, но хората в Пещера, с оглед на финансовото състояние, решиха, че не могат да си позволят да издържат мъжкия отбор и ще се заложи само на детско-юношеската школа.

- Ти си спец по двубои за Купата – имаш участия в 11 мача, кой е по-специален? Може би този срещу „Локо”-Русе, в който вкара гол през 2000 година?

- С ЦСКА имам един мач същата година пак за Купата… Не, беше през 2001-а. Тогава ги отстранихме с „Нефтохимик” след като ги бихме с 1:0 на стадион „Лазур” в Бургас. (Бел. ред. Това е пета победа на „шейховете” срещу ЦСКА в Бургас. „Армейците”, водени от Аспарух Никодимов, не могат да се справят с останалия с 10 души тим на домакините, които с финален щурм успяват да превземат вратата на Ненад Лукич в 87-та минута чрез Станимир Димитров - след това на два пъти Мечечиев и Пламен Тимнев пропускат да удвоят резултата. „Червените” пък пропускат своя шанс, когато в 80-та минута Деянов от пряк свободен удар улучва напречната греда.)

За кой период от А група има най-добри спомени Мечето? Тунчев и Здравко Лазаров-Електричката още ли са му съотборници и по какво си приличат работата в залата и работата на терена? За кого вика на световното и кой ще спечели мондиала? Четете само в книжния ни брой.

Дочо ЧАНЕВ

Георги Стоянов Мечечиев е роден е на 24 април 1978 г. в Ямбол. Краен защитник. Юноша е на „Тунджа” (Ямбол), играл е още за „Розова долина”, „Берое”, „Нефтохимик”, „Спартак” (Варна), „Славия”, „Локомотив” (Пловдив), където е носил и капитанската лента, и „Монтана”. След 2014 г. е треньор.

 

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички