Спорт

След 16 години Хебър пак доведе ЦСКА в Пазарджик за Купата

  07.09.2021 20:48             
След 16 години Хебър пак доведе ЦСКА в Пазарджик за Купата

БИСТРИЦА„ Футболистите на Хебър преодоляха втория кръг от турнира за Купата на България след 4:1 над Витоша (Бистрица), а победата дойде в продълженията. Така „зелените“, които днес играха с резервния си жълт екип, привлякоха още повече фокуса върху себе си в целия турнир, защото се изправят срещу ЦСКА на стадион „Георги Бенковски“  в следващия кръг.  За последно „армейците“ гостуваха в Пазарджик ,на 16 март 2005 г., също в турнира за Купата, тогава водени от Миодраг Йешич и мачът завърши 0:1 за „червените“, а на стадиона присъства и тогавашният национален селекционер Христо Стоичков. В онзи четвъртфинал Камата побесня след като Емил Гъргоров претърпя тежка контузия именно на стадион "Бенковски". Тогава Бадема счупи костица на лявата си ръка, а в Пазарджик имаше повече от 12 000 зрители.

Днес обаче на стадиона в Бистрица първият гол падна едва след повече от час игра, когато Живко Петков даде аванс на момчетата на Ники Митов. В 75-ата минута обаче Цветомир Вачев изравни и така вкара мача в продължения. Това обаче даде поле на пазарджиклии за изява и Хебър заби три безответни попадения в рамките на 15 минути. Живко Петков отбеляза второто си попадение в мача, а с голове се отчетоха още Георги Търтов и Ивайло Тодоров.

Двубоят с ЦСКА ще бъде в Пазарджик на 22 септември.

След мача треньорът на хебърци НиколайМитов заяви: "Когато не вкараш първото полувреме при 3 100-процентови ситуации, го има това във футбола. Не съм ги предвиждал тези продължения, но това е футболът. Имам си забележки, но хубавото е, че всички искаха да играем с ЦСКА в Пазарджик и ето, че се случи. Жалкото само е, че дадохме жертви. Интересува ни следващият кръг, с Радомир ни е важен мачът, мач за мач гледаме. На този етап съм доволен, но е много рано да се говори, трябва да има постоянство. Равностойни отбори сме, има 2-3 по-изявени фаворита. Тази година е интересна във Втора лига", заяви Митов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички