Други

Нов успех за балерините от „Марина“ – този път в Созопол (снимки)

  10.07.2024 14:17             
Нов успех за балерините от „Марина“ – този път в Созопол (снимки)

Отново успех за балетна школа „Марина“ при народно читалище „Хр.Ботев-1897г.“ в Пазарджик. Част от момичетата взеха участие в XVIII-ия Mеждународен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „Музите“ в Созопол. Изявяваха се в стил класически балет.

При огромна конкуренция от български и руски школи от 18 държави пазарджишките балерините извоюваха второ място с награда купа във втора възрастова категория. На солото в изпълнение на малката Велислава Дечева бе присъдено третото място в стил класически балет в първа възрастова категория с награда златен медал.

Художествената ръководителка на „Марина“ - Тони Райкова, пък получи диплом за „Високи професионални успехи и принос за фестивал „Музите".

- Поздравления за момичетата за заслуженият успех! Обичам ви – не крие вълнението си тя. - Благодаря и на родителите, които ни придружаваха, за тяхната подкрепа и всеотдайност. Пожелавам ви „горещо лято“ и не забравяйте, че през новия творчески сезон 2024-2025 г. (през октомври) ни очаква поредното предизвикателство - Международнrs танцов фестивал във Анталия – „Алания Турция“. 

(Зн)


Свързани