Регионът

С помощта на булдозер и огнеборци от “Асарел-Медет“ бе овладян пожара край Попинци

  09.07.2024 17:23             
С помощта на булдозер  и огнеборци от “Асарел-Медет“ бе овладян пожара край Попинци

ПОПИНЦИ-СТРЕЛЧА-ПАНАГЮРИЩЕ. С помощта на огнеборци и булдозер от „Асарел-Медет" бе овладян горския пожар, който пламна в следобедните часове на 8 юли в землището на село Попинци и град Стрелча. От вчера и през цялата нощ екип от асарелци в състав Николай Велчев и Цветан Петров– машинисти на еднокофов багер, Иван Калоянов - минен техник, Димитър Гергински - началник смяна, огнеборците Иван Фасулков, Никола Петков и ръководителят на Аварийно-спасителна служба "Асарел" инж. Красимир Кръстев, охранителят Севдалин Михов и Георги Христов - шофьор на цистерна, прокарваха просеки в района на пожара, за да спрат разпространението на пламъците. "Огънят беше сериозен, по думите на колегите от Държавно горско стопанство - Панагюрище е обхванал над 4 хиляди декара, а теренът е трудно достъпен", разказа инж. Красимир Кръстев.

По протежение на направената просека са ситуирани служители на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението- Пазарджик и Горско стопанство- Панагюрище, които следят пламъците да не тръгнат повторно.

Бедствието край Попинци не е първият случай, в който се стига до намесата на асарелските огнеборци и тежка техника. През 2022 година служители на "Асарел-Медет" АД се включиха в гасенето на големи пожари край Елшица и между селата Лесичово и Калугерово.
(Зн)
 


Свързани