Пазарджик

Графиците за почистване на улиците вече се качват на сайта на Община Пазарджик

  09.07.2024 11:33             
Графиците за почистване на улиците вече се качват на сайта на Община Пазарджик

Гражданите на община Пазардик вече могат да се информират за графиците за почистване от новата секция на сайта на местната администрация - "Чистота". Ето какво съобщиха преди минути от Общината:

Системното вдигане на нивото на чистотата в Община Пазарджик е сред ключовите приоритети на ръководството и кмета Петър Куленски. Организираното сметоизвозване, стриктно спазвано и следено, е съществено предизвикателство, което вече започва да бъде с налаган ред. Чистотата в общината не само подобрява естетиката на града, но и допринася значително за здравето и доброто самочувствие на жителите.

Въвеждането на секция “Чистота” е важна стъпка към повишаване на прозрачността и контрола върху изпълнението на дейностите по чистотата. Жителите ще могат лесно да проверяват кога ще бъдат извършени миенето на улиците и сметоизвозването във всяка част на града и селата, което ще подпомогне както тяхното планиране, така и общинския контрол и възможност за адекватна реакция.         

Новата секция "Чистота", създадена в сайта на Община Пазарджик, ще предоставя актуална и точна информация за графиците за почистване – График за сметоизвозване и График за миене и ръчно метене на улиците. По този начин ще се гарантира, че всеки гражданин е информиран прозрачно за предстоящо почистване, което заедно със Зелените патрули ще позволи съвместен институционален и граждански контрол. 

Какви са ползите за жителите?

 

1. Лесен достъп до информация - всички графици ще бъде лесно достъпни на сайта, което ще улесни информирането на жителите.

 

2. Повишена ефективност - жителите ще могат да сигнализират за несъответствия в изпълнението на графиците, което ще допринесе за максимално ефективната работа на общинските служби, паралелно със Зелените патрули.

 

3. Подобрено качество на живот - редовното почистване и извозване на боклука ще създаде по-чиста и здравословна среда за всички.

 

Община Пазарджик вярва, че с тази нова инициатива ще успее да подобри комуникацията с жителите и ще допринесе за един по-чист и приятен град. Призоваваме всички граждани да посещават редовно секцията "Чистота" на нашия уебсайт и да се информират за предстоящите графици и при идентифицирано отсъствие на извозване на отпадък в определения часови диапазон, да могат да подадат сигнала си в реално време. Така Общината ще може да реагира веднага.

 

Графиците се публикуват всеки месец, като може да ги следите от тук: 

https://pazardzhik.bg/bg/grafitsi

 


Свързани