Крими

Пожар в горския фонд в покрайнините на Боримечково

  22.06.2024 19:42             
Пожар в горския фонд в покрайнините на Боримечково

Сигнал за пожара в покрайнините на Боримечково е подаден около 15.15 часа. Към мястото незабавно са били насочени екипи на пожарната в Пазарджик, както и на горското стопанство. Пристигайте, униформените установили, че огънят вече е прехвърлил горящата нива и е навлязъл в горския фонд - в зона с горски насаждения.

Веднага са сформирани екипи за гасене и локализиране на пламъците, като за подпомагане дейността на пазарджишките огнеборци, на мястото са изпратени и дежурни служители от районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в Пещера, Велинград, Панагюрище и Белово.

Към момента с огъня се борят четири противопожарни специализирани автомобила с близо 40 пожарникари от цялата област, горски служители от Държавното горско стопанство в Пазарджик и доброволци.

Пожарът на този етап е локализира, разпространението му е спряно. Засега липсва информация на каква площ се е разпрострял, нито колко гора е засегната. Гасенето продължава. По всяка вероятност на мястото ще останат дежурни пожарникари през цялата нощ, заедно с горски служители, които да следят дали пламъците няма отново да се разпалят или разраснат.

(Зн)


Свързани