Регионът

Половината зрелостници от СУ „Нешо Бончев“ – отличници, четирима – с пълни шестици на матурите

  21.06.2024 17:06             
Половината зрелостници от СУ „Нешо Бончев“ – отличници, четирима – с пълни шестици на матурите

Таня Узунова получи наградата на името на Стефа Чуклев, а Петър Дерменджиев – наградата „Анна Гарчева“ за най-добър математик

ПАНАГЮРИЩЕ. На тържествена церемония в Театър дом-паметник тази седмица СУ „Нешо Бончев“ връчи дипломите за средно образование на випуск 2024. Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов и заместник-кметът инж. Стоян Бодуров. От общо 62 успешно завършили, отличниците са 31. Четирима от зрелостниците са изкарали пълни шестици на държавните зрелостни изпити, съобщи директорът на СУ „Нешо Бончев“ г-жа Веска Барова. 

Тя пожела на младите хора цветно всекидневие и живот като на великите – изпълнен с почтеност и доброта. „Борете се, защото нали не мислите, че заслужавате сиви дни!... Мечтайте! Не бива да замръзвате в посредствеността!“, призова г-жа Барова.

Приветствие към Випуск 2024 отправи заместник-кметът инж. Бодуров.

Той им разказа притча с послание да търсят красотата, да я откриват и претворяват, а не да търсят оправдания и да хленчат. Заместник-кметът пожела на младите хора да се трудят, да правят това, което им харесва, да рискуват и да продължават пътя си напред смело.

Годишният акт премина под мотото „За всеки има път“. Водещите  направиха синтезиран философски анализ на човешкия живот и пожелаха да се излекуваме от страховете си, раните и травмите си, от миналото...

За седма поредна година бе връчена наградата на името на Стефан Чуклев, възпитаник на СУ „Нешо Бончев“. Тя е за постигнати успехи в областта на изкуството и науката, както и за популяризирането им сред младите хора. Получи я зрелостничката Таня Узунова. Тя пожела „всеки да се стреми към високи върхове“. Мирослав Васев, който връчи отличието, сподели, че от Стефан Чуклев е научил, че човек не трябва да спира да мечтае.

Наградата на името на Анна Гарчева за най-добър математик получи зрелостникът Петър Дерменджиев.

Призът е учреден от наследниците на учителката по математика и се връчва за трета поредна година. Целта му е да  поощри и стимулира най-добрите ученици в областта на математиката. Наградата се състои от парична сума, кристален плакет с името на носителя, лента с надпис и грамота. След връчване на наградата г-н Лука Гарчев посъветва: „Имайте силата и вдъхновението да напредвате!“, а носителят на отличието призова: “Дерзайте! Учете! Следвайте целите си и не се отказвайте пред трудностите!“

Бъдете далечен хоризонт, към който да се стремят всички останали, пожела г-н Нистор Хаинов при връчване на ПРИЗнанията от името на Ротари клуб – Панагюрище. За отличен успех такива получиха Божидара Карагьозова и Стелиана Спасова. 

За активната си работа като членове на Интеракт – Панагюрище Александър Червенков, Доника Карайлева и Луиза Петришка.

(Зн)


Свързани