Спорт

Цветейоана Пейчева със 7 сребърни медала от поредица силни турнири преди изпита за ансамбъл-жени

  10.06.2024 17:32             


ПАЗАРДЖИК. Възходящо върви подготовката на „златното момиче“ на СКХГ „Диляна“ (Пз) и Спортното училище Цветейоана Пейчева. Спортист номер едно на Пазарджик спечели общо 7 сребърни медала  в последните две седмици от престижните международни турнири от категория „А“ – „Купа „Славия“ и приз „Емилия Бонева“ в столичната зала „Асикс Арена“ (3 сребърни отличия) и от МТХГ "Тракия Къп“ и приз „Мария Петрова“ в Спортна зала на ПУ "Паисий Хилендарски" в Пловдив (още 4 сребърни медала). Тази седмица й предстои  участие в 26-то издание на международен турнир „Руми и Албена“ във Варна, домакин на който е СКХГ „Чар“. В морската столица ще участват още две грации на „Диляна“ – Летисия Пиронова и Илина Овчарова, които добиха право да излязат на килима в „А“  категория. Скоро те ще дебютират и на Държавното първенство в София в категория „А“. На турнира на „Славия“ пък, освен Цветейоана, СКХГ „Диляна“ бе представен от още десет състезателки. Те спечелиха 11 сребърни и 3 бронзови отличия в силна конкуренция. Общо 600 гимнастички участваха в турнира.

„Децата ни се стараят. Що се отнася до Цвети, със спечелените досега медали тя показва, че е отлична индивидуалистка – да не забравяме, че година и половина тя не се е състезавала в индивидуалния многобой, а и контузиите си казаха думата. Тя обаче още от 15-а международен турнир „Диляна“ в началото на април започна да си възвръща усещането как да се състезава като индивидуалист“, коментира пред „Знаме“ Таня Бояджиева, треньор  на Община Пазарджик за 2023 година.

На 6 юли на Цветейоана предстоят изпити за влизане в окончателния състав на националния отбор за ансамбъл – жени , а там най-добрите от най-добрите ще се борят за максимум 6 места. Цвети е една от най-младите грации (догодина ще влезе в тази възрастова група), но има много добри шансове да попадне в отбора.

„След турнира във Варна започваме да тренираме елементите за изпита. Имаме около 20 дни и вярваме, че ще успеем“, оптимист е Таня Бояджиева. Тя допълва, че ще бъде много трудно, но световният шампион с ансабъл девойки от Клуж Напока Цвети е доказала, че е един доказан боец.

(Зн)


Свързани