Регионът

Детска градина „Пролет” тържествено отбеляза 60 години от основаването си

  10.06.2024 11:55             
Детска градина „Пролет” тържествено отбеляза 60 години от основаването си

С песен за обич започна празничният концерт за 60 години от основаването на  Детска градина „Пролет”. Изпълниха я директорът на детското заведение Марияна Илиева и Стойко Шопов, който е носител на редица отличия от престижни национални конкурси. Мелодията на песента бе от репертоара на дует „Шик”, а текстът на г-жа Илиева, специално написан за празника.

В голямата зала на Театър дом-паметник на 7 юни цветята на "Пролет"-та разцъфнаха в различни нюанси, поднасяйки на многобройната публика двучасов коктейл от нежни танци, сътворени под вещото ръководство на г-жа Деси Шопова.

Кратък поздрав към всички отправи директорът на детската градина г-жа Илиева, след което празнуващите приветства заместник-кметът на Община Панагюрище инж.Стоян Бодуров. Той съобщи, че за рождения ден Община Панагюрище подарява на детското заведение мултифункционално устройство 3 в 1.

В празничната програма на ДГ „Пролет” участваха музикалните таланти от групата за камерна музика към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище: Деница Панчовска, Мария Димитрова, Лора Куруджиева и Стивани Джунова, възпитаници на вокалните педагози г-жа Нона Немигенчева и г-жа Пепа Филина.

Детска градина  "Пролет"  е с богата история, дългогодишни традиции и утвърден престиж. Създадена през 1964 г. за възпитаване и отглеждане на децата на работниците и служителите в Интендантството, днес тя заема значимо място в предучилищното образование и обществения живот на Панагюрище.

През 1997 г. ДГ „Пролет” е включена във веригата на Фондация "Програма Стъпка по Стъпка" и в нея се създава среда за развитие на детската личност и за учене чрез игра.  Поставяйки акцент върху индивидуалния подход и работата в различни центрове, педагогическата колегия осигурява чувството за успех и емоционален комфорт на подрастващите.

(Зн)


Свързани