Избори

„Възраждане“ закри предизборната си кампания в София

  07.06.2024 21:57             
„Възраждане“ закри предизборната си кампания в София

Пред повече от 1000 души, препълнили зала 3 на НДК речи произнесоха ключови лица от "Възраждане". От листите за национален парламент това бяха Петър Петров и Цончо Ганев - и двамата зам.-председатели на "Възраждане", и Искра Михайлова. 
 
От листата с кандидати за евродепутати пред съмищлениците си говориха Станислав Стоянов - водач на листата с кандидати за евродепутати, вторият и третият в листата -Петър Волгин и Рада Лайкова. 
 
В края на събитието присъстващите в залата приветстваха с аплодисменти и изправени на крака идеолога, създателя и председателя  на "Възраждане" - Костадинов, който произнесе вдъхновяваща реч. 
 
Домакин на събитието беше Деян  Николов - председател на "Възраждане - София", който си партнира с Мира Миркова - кандидат за национален и за европейски парламент, с която ясно заявиха намеренията на политическата организация да  възродят Българоия и Европа.  
 
"България и Европа са в упадък и имат нужда от Възраждане! Днес нашият континент е бледа сянка на своето минало. Някогашният символ на напредъка и благоденствието днес е раздиран от дълбоки кризи заради неадекватното управление. Катастрофалният икономически провал, причинен от корумпирани елити, и абсурдът, наречен Зелена сделка, карат все повече българи и европейци да се притесняват за бъдещето си. Недомисленият проект на еврозоната продължава да задълбочава процесите на дезинтеграция между европейските народи. Управленската немощ и тънките сметки на треторазредни политици превръщат мигрантския натиск в заплаха за европейските общества.Геополитическата несъстоятелност на Европейския съюз не просто задълбочава всички тези процеси, но е и унизителна за европейските народи. Разломът между елити и граждани е толкова голям, че първите използват все повече антидемократични средства, за да налагат политическите си решения.

На този фон европейски и български тарикати ни обясняват, че всичко е наред и ни предлагат повече от същото. Ще борим икономическата криза, като затваряме индустрии. Ще се справяме с миграцията с повече миграция, като отговорността трябва да бъде поета от страни като България. Ще поправяме демокрацията, като ограничаваме свободата на словото и налагаме цензура. Ще насърчаваме интеграцията с двойни стандарти и Европа на няколко скорости. Ще повишаваме геополитическата си значимост с повече раболепие към поредния голям брат. Ще се борим за мир с повече война. Ще ставаме повече европейци с отказ от онова, което е в сърцевината на eвропейската цивилизация, която ние - българите, сме създали – християнските ценности.

Все по-очевидно е, че ЕС в този си вид и политическите елити, които го управляват през последното десетилетие, няма как да се справят с всички тези проблеми, които самите те са създали. Този ЕС е вреден за Европа. Европа и България имат нужда от Възраждане!

Европа трябва да спре да бъде икономическо пространство, доминирано от интересите на международни корпорации и финансови институции. Нашият континент трябва да бъде политическо пространство на отношения и културни връзки между равноправни и суверенни държави.

Властта в Европа трябва да бъде взета от ръцете на безотчетната брюкселска бюрокрация. Демократичната власт е в нас – гражданите, и ние, а не брюкселските бюрократи трябва да решаваме как искаме да живеем.

Водени от тази представа за достойна България в Европа, представителите на "Възраждане" в Европейския парламент поемат следните ангажименти:

Да отстояват принципа на национален суверенитет и да се противопоставят на всички опити с благовидните аргументи на „зеления преход“ да продължи унищожението на българската икономика.
Да отстояват принципите на национално достойнство и равноправие и да се противопоставят на всички практики за налагане на двойни стандарти.
Да настояват за ефективна защита на външните граници на България и Европейския съюз и да се противопоставят на всички опити отговорността за мигрантския натиск да се прехвърли на страни като България – нелегалната имиграция трябва да бъдe спряна..
 
Да защитават геополитическата автономност на Европа и да се противопоставят на всякакви опити за намеса на САЩ и други извъневропейски политически сили във външната политика и политиката за сигурност на ЕС.
Да отстояват политика, защитаваща българската и европейската култура, националните идентичности и християнските ценности.
Да отстояват принципите на демокрацията и да се противопоставят на всякакви опити за ограничаване на свободата на словото и налагане на цензура.

Ние вярваме, че Европа може да бъде променена и представителите на "Възраждане" в Европейския парламент ще бъдат част от тази промяна. Вълната на гнева и недоволството вече не може да бъде спряна. Никой не може да си затваря повече очите пред факта, че партиите, подкрепящи традиционните ценности и националната идентичност на държавите си, имат все повече народна подкрепа и политическо влияние в Европа. И ние сме тези, които ясно заявяваме, че така повече не може! За да бъде силна България и достойна в Европа, тя има нужда от Възраждане!" казаха взаимно допълвайки се Мира Миркова и Деян Николов.
 
Цялото събитое може да видите тук:   https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1156814089075229&rdid=DCJ7PKn8M8Rr9Vti
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани