Спорт

Най-малките джудисти на „Кодокан“ с успешно представяне на престижно международно състезание

  06.06.2024 13:53             
Най-малките джудисти на „Кодокан“ с успешно представяне на престижно международно състезание

СОФИЯ. Един златен медал, три сребърни и четири бронзови – това е равносметката от представянето на най-малките джудисти на „Кодокан“ на престижния международен турнир „Янко Димов“. Състезанието се проведе в София и участие в него взеха над 300 момчета и момичета от страната и чужбина.

Достойно защити честта на пазарджишкия спорт Спас Петков, който в категория до 59 кг успя да надделее над своите съперници и заслужено спечели шампионската титла.

Поздравления за достойното представяне заслужават и Стоян Томов, спечелил второ място в кат. до 34 кг, Георги Коьсев /кат. 50 кг/ и Ноа Иванов /кат. 60кг/, които също се класираха втори във своите категории.

С бронзовите отличия се окичиха Георги Томов /кат. 34кг/, Светлозар Тянков /кат. 46 кг/, Иван Костурков /кат. 60 кг/ и Румен Мишев /кат. +60кг/.

На друго важно състезание – Европейската купа за младежи в Грац, двамата наши представители Емил Вълчев и Христо Вълков не успяха да постигнат класиране. В момента те са на тренировъчен лагер в Грац.

Борислав Владов / кат. 90 кг/ пък се класира седми в една оспорвана битка със силни състезатели от Мароко и Аржентина на Отворена купа за мъже, която се провежда в Маракеш, Мароко Първата среща с представителя на Мароко нашият състезател успя да постигне победа, но загуби от аржентинеца.

(Зн)


Свързани