Спорт

Кметът Петър Куленски: Ще предложим целева субсидия за „Хебър”

  29.05.2024 18:01             
Кметът Петър Куленски: Ще предложим целева субсидия за „Хебър”

Крайно време е клубът да спре да бъде употребяван за политически цели, каза още той

ПАЗАРДЖИК. Днес кметът на общината Петър Куленски проведе среща с управителния съвет и с част от треньорския състав на ФК „Хебър“. Той ги поздрави за добрата игра и успехите на мъжкия отбор. Поговориха и за бъдещето на клуба.


- Хебър показа резултати и заслужава подкрепа. Ръководството беше реформирано и новото такова, въпреки тежкото наследство, засега успява да се справи – каза след срещата кметът Куленски. - Ето защо на юнската сесия на Общинския съвет, когато предстои актуализация на бюджета, ще изчислим и ще предложим на съветниците да бъде гласувана целева субсидия за отбора, съобразена, разбира се, с финансовите възможности на Общината. Повишената събираемост на местните данъци и такси, повишеното доверие в общината и спирането на безконтролните харчове на публичен ресурс позволяват това да се случи в разумни граници.


Отделно от това ще продължим да предоставяме и поддържаме стадиона и базата безвъзмездно и да помагаме на ръководството да бъдат намерени допълнителни източници на финансиране, доколкото Общината не може да си позволи сама да издържа професионален футболен клуб в Първа лига.


Крайно време е клубът да спре да бъде употребяван за политически цели, а треньорът, играчите и ръководството на отбора да бъдат оставени на спокойствие, за да си вършат работата.


- Хебър трябва да бъде кауза на всички в Пазарджик - фенове, футболни деятели, Община, местен бизнес. Въпреки че няма да е лесно, начини се намират само с последователна работа и търпение – убеден е градоначалникът.

В заключение той изказа специални благодарности на Любослав Пенев, неговия щаб, футболистите, както и на всички, които помагаха и ще продължат да помагат на отбора.

(Зн)


Свързани