Избори

Мястото ни е в сърцето на Европа! Излизаме мотивирани и обединени - заяви Ивайло Шотев на старта на кампанията на “Продължаваме промяната – Демократична България“

  22.05.2024 19:05             
Мястото ни е в сърцето на Европа! Излизаме мотивирани и обединени - заяви Ивайло Шотев на старта на кампанията на “Продължаваме промяната – Демократична България“

ПАЗАРДЖИК. „В „Продължаваме промяната – Демократична България“ истински вярваме, че мястото на нашата страна е в сърцето на Европа, не в периферията. Това, което хората видяха в последната една година управление на Промяната са ясни резултати – не само в социалната политика, но и в икономиката, в международните отношения. Бяхме приети в целия свят като пълноправни партньори и ще продължим да се борим за тези хора, които ни гласуват доверие българите да сме там, където трябва да бъдем“.

Това заяви на старта на кампанията на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ водачът на листата в 13 МИР-Пазарджик Ивайло Шотев пред журналисти.

„Отново сме на избори. За пореден път коалиция „Продължаваме промяната  - Демократична България“ излиза на тези избори абсолютно обединена и мотивирана с оглед на това да постигнем нашите резултати. Една от целите ни е да постигнем по-висок резултат от Движението за права и свободи - макар и доста странно за нашия регион, ДПС е една водеща сила в нашата област – и макар донякъде да е неразбираемо за нас, това е нещото, което искаме да прескочим. Но нашата задача в парламента е да продължим борбата за европейския път на България“, добави Шотев. Относно

приоритетите

той коментира, че коалицията влиза в бъдещото Народно събрание, за да продължи реформата, която бе стартирана от кабинета „Денков“ в сферата на образованието и не само.

Ивайло Шотев е икономист, завършил е Американския колеж в София, има бакалавърска степен по бизнес и икономика от Университетски колеж Лондон към Лондонския университет, магистър е по „Икономика и политика“ от Московския държавен Институт по международни отношения. Ивайло Шотев е народен представител в 37-то, 38-мото и 39-тото Народно събрание, заместник-министър на икономиката и индустрията. Бори се за възстановяването и тласък за развитие на родния си град.

„В момента учебниците са трудноразбираеми, понякога даже за родителите - написани са на специфичен научен език, който не е достатъчно достъпен. Ще се борим да променим това. Разбира се, винаги сме се борили и за най-уязвимите групи в обществото. Продължаваме борбата да няма нито един българин под линията на бедност, както и за увеличението на пенсиите. Ние сме хора, които идват от частния сектор, голяма част от нас са икономисти, и относно икономическото развитие на страната смеем да твърдим, че знаем какво трябва да се случи, за да видим България такава, каквато знаем, че може и трябва да бъде. Тук говорим за увеличение на производителността на труд на всеки един човек, който участва в нашата икономика“, каза още водачът на листата. И поясни, че това ще се случи в три направления. Едното направление е капиталовата програма и програмите, които са включени в бюджета за малки и средни предприятия, които да се използват за модернизиране на тези предприятия. „По този начин много рязко ще се види разликата, когато един човек работи със своя ръчен труд сам и резултатите, които има на машина. Механизирането на производството у нас е приоритет в рамките на следващите 4 години. И ако ние не се възползваме от този прозорец, ще останем назад. Ще се борим парите да стигнат до българската икономика“, разясни Шотев.

Второто направление са програмите през Министерството на образованието и науката за увеличение на квалификацията на работниците. „Когато един човек е по-квалифициран, той ще прави или по-добра услуга, или повече единици на час“, коментира Ивайло Шотев. Според него, особено важно е третото направление:

„Държавата трябва да подсигури условията, за да могат стоките и хората да пътуват необезпокоявано – инвестициите в инфраструктура. В момента повечето граждани и на нашата област Пазарджик пътуват изключително дълго. А тежкотоварните автомобили трябва да стигнат до клиента възможно най-бързо – задвижи ли се икономиката, възвращаемостта на парите ще е по-краткосрочна, а това ще доведе до ръст на самата икономика“, каза Шотев. Той подчерта, че приоритет е продължаването на пътя на България като член на НАТО и ЕС.

„Членове сме на НАТО от 2003 г., а на Европейския съюз - от 2007 г. Нашата задача е да довършим тази интеграция, която е започната от мъдри хора преди нас. Да направим така, че независимо кой ще дойде след нас, да останем в семейството, в което сме избрали да живеем. Този процес да е необратим, за да не може някой да промени курса на нашата страна. Ако хората ни се доверят, ще опитаме да наложим това като дневен ред в следващия парламент“, обещава Ивайло Шотев.

ЛИСТА

На кандидатите за народни представители от коалици я„Продължаваме промяната – Демократична България“

1. Ивайло Валентинов Шотев

2. Василена Димитрова Загорска

3. Петър Христов Цикалов

4. Виктория Сергеева Вачева

5. Ивайло Ангелов Иванов

6. Никола Цветанов Голомеев

7. Александра Георгиева Станчева

8. Стоян Николов Самунев

9. Надежда Петьова Михайлова

10. Валери Йорданов Петракиев

11. Христо Иванов Дурев

12. Виктория Спасова Димитрова

13. Мартин Богомилов Пенов

14. Костадин Атанасов Шишков

15. Елица Александрова Джуренова-Радева

16. Христо  Петров Стефанов

Гласувайте за кандидатите на ПП – ДБ с номер 14 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички