Регионът

"Биовет" АД подарява на пещерци фотоизложба за 24 май

  22.05.2024 17:52             
\

Изложба на фотографии от фестивала "Пъстроцветна Пещера", който се проведе на 27 април на пл. "България", е експонирана пред сградата на Общината. Снимките са направени от професионалния фотограф Драгомир Тетереков, а фестивалът и изложбата се финансират от "Биовет" АД. Изложбата е посветена на най-българския празник - Деня на славянската писменост и култура. 

Красивите костюми от конкурса за дрехиq направени от рециклируеми материали, греят от снимките. На тях ще видите и всички наградени за участието си в конкурса за "Най-добре зацветен двор" , както и малките таланти от ЦПЛР - ОДК - Пещера.

Изложбата бе посрещната с нескрит интерес от минувачите, които ще могат да се радват на пъстрите носии и усмивките на пещерските деца до 24 май, включително.  

"Тази жена я познавам, съседка ми е. Много хубав двор имат. " - казва възрастен мъж, докато сочи една от снимките на наградените от конкурса на "Биовет" за най-добре зацветен двор. "Много похвално, че сте направили снимки на децата, както е малко намусено днеска времето, като ги видях ми стана по-слънчево". - добавя той.

Трети минувач пита дали може да снима изложбата, защото внучката му е на една от снимките. Отговаряме, че след приключването на изложбата може да получи снимката ѝ.

"Аз присъствах на фестивала, беше много хубаво и се надявам, че "Биовет" и Общината ще продължат да го правят, защото внася пролетно настроение, на мен ми беше приятно да гледам  танците на децата, награждаването и костюмите. Имаше много сполучливи, даже не ги виждам всички тук." - сподели впечатления една от дамите, които първи видяха изложбата.

Действително, за да покажем цялата красота на празника, ще ни трябва много по-голяма площ, но съвсем скоро пещерци ще могат да се радват на нова придобивка.

"Биовет" АД ще финансира създаването на стойки за изложби на открито, които ще дадат възможност за много повече експозиционна площ. Освен за отразяване на събития организирани от фирмата, те ще могат да се ползват и от Община Пещера

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички