Спорт

Аби си тръгва от Хебър – ”Благодаря ви за всичко”, написа сърцатият спец по статистиката

  13.05.2024 10:53             
Аби си тръгва от Хебър – ”Благодаря ви за всичко”, написа сърцатият спец по статистиката

Статистикът и помощник-треньор на Хеър Айкут Айдън, наричан от всички Аби, си тръгва от любимия клуб. „След 4 години е време да си кажем довиждане. За мен беше чест и удоволствие да бъда част от този отбор и този град! Благодаря ви за всичко!”, написа той преди минути на стената си във Фейсбук. Стана ясно, че той се присъединява към щаба на Мартин Стоев в елитния мъжки Нефтохимик 2010.

Айкут Айдън е в Хебър от 2020 г. и с „тигрите” изкара четири сезона, като има опит и с националните отбори на България, Турция и Черна гора, както и в редица турски елитни отбори. През 2021 г. Аби спаси човешки живот - той пръв се притече на помощ на треньора Драган Иванов, който колабира по време на мача Хебър - Нефтохимик в зала "Васил Левски", а после бе награден от кмета Тодор Попов за геройската си постъпка.

С Хебър Айкут Айдън стана два пъти шампион, 2 пъти носител на Купата на България и веднъж - на Суперкупата. Добродушният специалист имаше изгодна оферта от Турция още през миналата година, но показа солидарност с президента на Хебър Александър Иванов и остана до края на сезона.

От ВК Хебър благодарят на Айкут за всичко, което е направил за отбора и феновете и му желаят да е здрав, успешен и с все така голямо сърце, а "Знаме" се присъединява към пожеланията!

(Зн)

 


Свързани