Понеделник, 20 Май 2024
 
Пазарджик

Вече се работи по Наредбата за детската млечна кухня в община Пазарджик

  08.05.2024 17:07             
Вече се работи по Наредбата за детската млечна кухня в община Пазарджик

Вече се работи по изготвянето на наредба, с която да се дофинансира храната за всяко дете в Детска млечна кухня в Пазарджик. Това съобщи общинският кмет Петър Куленски, който на последната сесия обяви идеята на Община Пазарджик да осигури социална подкрепа за всички родители и техните деца като свали от два до три пъти цената за ежедневно хранене на децата от 3-месечна до 3-годишна възраст. Ръководството е разгледало добри практики от близки общини, в които крайни цени за родители достигат 2-3 лв на ежедневно хранене, докато в Пазарджик са в пъти по-високи – близо 6 лв.

"В момента едно дневно меню от първо, второ и трето в действащите млечни кухни на територията на общината, струва между 5 и 6 лева, което е непосилно за родителите . Целта ни е да финансираме дневното изхранване така че дневният купон за първо, второ и трето ядене да стане на една поносима „цена, близка до 2 лева – както е в много други общини. Това е изключително ефективна мярка, която ще подпомогне близо 2000 деца – важна стъпка към създаването на условия младите семейства да отглеждат децата си именно в Пазарджик. Куленски поясни, че по изготвянето на наредбата вече се работи в социалната дирекция и под ръководството на ресорния зам.-кмет Гергана Ичева. Проектонаредбата скоро ще бъде качена за обществено обсъждане, а след приемането й на сесия ще се пристъпи към процедури по възлагането на услугата, за да може от 1 януари 2025 г. децата в общината да се хранят здравословно на разумна и достъпна цена.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

ТЪРСИМ КАМЕРИЕРКИ ЗА ХОТЕЛ В ПРИМОРСКО. 0888 33 41 82, 0888 73 44 03

ЕДНОСТАЕН ПОД НАЕМ. 0877843155
Всички