Понеделник, 20 Май 2024
 
Пазарджик

Проектът за ремонта на моста на Марица още е “на трупчета“

  09.05.2024 07:24             
Проектът за ремонта на моста на Марица още е “на трупчета“

ПАЗАРДЖИК. Проектът за ремонта на моста на Марица още е "на трупчета". Кметът на общината Петър Куленски призна, че нещата са се проточили във времето. "Ремонтът е изцяло в ръцете на държавата като стопанин. Аз, както и областният управител г-жа Валентина Кайтазова, многократно сме провеждали срещи, както с бившето ръководство на МРРБ, така и с това на Агенция "Пътна инфраструктура". Предстои среща с новото ръководство в регионалното министерство. Очаквам по-голяма активност и инициативност от страна на областната дирекция на АПИ – това е тяхно задължение в крайна сметка", добави градоначалникът. Зам.-кметът Любомир Гечев допълни, че преди 3 седмици е говорил с директора на дирекция в АПИ, която отговаря за този проект.

"Бе ми обещано, че през юни започва ремонтът. Но след това се случиха промените в МРРБ, преди дни смениха цялото ръководство на АПИ и отогава комуникацията ни съвсем замря", призна Гечев. Той и кметът увериха, че още идната седмица ще се свържат с ръководството на министерството и АПИ, защото, както каза Куленски - "не може институциите да тупат топката за нещо, което пряко касае гражданите".

Да припомним, че от държавата се очакват 17 милиона лева, които да бъдат осигурени за ремонта на моста на Марица. Обществените поръчки за изпълнител на проектирането и извършването на СМР трябваше да стартират през март, а самият ремонт да започне в началото на лятото и да бъде извършен до края на тази година. АПИ ще финансира ремонта със 17 млн. лева, каквато е ориентировъчната стойност на дейностите. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

ТЪРСИМ КАМЕРИЕРКИ ЗА ХОТЕЛ В ПРИМОРСКО. 0888 33 41 82, 0888 73 44 03

ЕДНОСТАЕН ПОД НАЕМ. 0877843155
Всички