Пазарджик

Великденският базар превърна 12 училища и 9 детски градини в арт центрове

  30.04.2024 06:20             
Великденският базар превърна 12 училища и 9 детски градини в арт центрове

Не само великденските яйца, изписани по старите техники, радват окото и будят възхищение. Много почитатели имат и по-модернистичните, по-арт яйца. Пример за такива са великденските яйца на Мария Баракова – художник и фотограф. Те станаха част от Великденския базар на Движението на българските майки – Пазарджик, който се проведе на 26 и 27 април на Тортата. Авторката ги изработва и по поръчка.
Яйцата за базара тя е сътворила заедно с ученици и родители в ПГ „Иван Аксаков“. На 18 април, зала СТЕМ на гимназията се превърна в истински великденски арт център.
Екипът на ХГ "Станислав Доспевски" отново е съпричастен с каузите на движението. По покана на ръководството на ПГ "Иван С. Аксаков" , в подкрепа на благотворителната инициатива, се проведоха любопитни творчески занимания с ученици от Клуба по интереси „Млад доброволец“, представител от галерията и родители, включени в интензивна работа по проект "Успех за теб". Изработени бяха 88 великденски сувенири, които са предоставени на ДБМ - звено Пазарджик за предстоящия Великденски благотворителен базар.
Ето какво споделя Мария Баракова - уредник в градската галерия, която е и родител:
- Благодаря за възможността, чрез труда и творчеството да покажем, че заедно можем всичко. Да предоставим отговорността на децата ни да бъдат добри в различни направления в училище и извън училищна среда – подчерта Мария Баракова. - В доброволчески екип се работи лесно с присъствие на желание, обич и отдаденост. С принадлежност към институция в участието ни в благородна кауза, каквато е тази на Движение на българските майки - звено Пазарджик.

С огромно желание и ентусиазъм сувенири и украси се изработваха още в ДГ „Дъга“, ДГ „Калина Малина“, ДГ „Здравец“, ДГ „Снежанка“ и изнесената група в Главиница, ДГ „Детелина“ – Паталеница, ДГ „Детство“ – Мало Конаре, ДГ „Снежанка“, ДГ „Пролет“, НУ „Васил Левски“, НУ „Отец Паисий“, НУ „Васил Друмев“, НУ „Никола Фурнаджиев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ивайло, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Христо Ботев“ – Главиница, ОУ „Свети Климент Охридски“, ПГИМ, ПГСА, ПГХХТ.

Повече за Великденския благотворителен базар на Движението на българските майки четете ТУК и ТУК.

Мина ГЕОРГИЕВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

ТЪРСИМ КАМЕРИЕРКИ ЗА ХОТЕЛ В ПРИМОРСКО. 0888 33 41 82, 0888 73 44 03

ЕДНОСТАЕН ПОД НАЕМ. 0877843155
Всички