Пазарджик

За 21-ва година Движението на българските майки подрежда Великденски базар

  26.04.2024 06:18             
За 21-ва година Движението на българските майки подрежда Великденски базар

21-ви Великденски благотворителен базар организира Движението на българските майки през 2024 г. в Пазарджик. Тази година той ще е на 26 и 27 април, от 9 до 19 часа, на обичайното място - площад „Константин Величков (Тортата – вдясно от вратите на Исторически музей).

-  С всеки следващ базар ние виждаме все повече хора, отворени към идеята да помогнат, да отделят и за другите от своите средства – вълнуват се организаторките с големи сърца. -

Все повече деца се включват в инициативата, като същевременно се увеличават и децата, настанени в детски домове,

на които помагаме.

И тази година сме предвидили за всички добри хора сърчица с надпис: „Добро сърце”, както и грамота за дарител. Ще

има и кутия за събиране на средства.

Както обикновено, на базара ще бъдат изложени и ще се продават само ръчно изработени сувенири - рисувани яйца, кошнички, картички, гоблени, великденски поставки, картини, плетива, великденски венци, декупаж, квилинг и много други.

С много желание, любов и грижа ги изработват

жени не само от Пазарджик, но и от други населени места, включително от чужбина. Присъединяват се и деца от училища и детски градини.

Изложеното на базара винаги много се е харесвало. Купуват, за да помогнат, а и да внесат повече настроение в дома си на големия празник, както обикновени граждани, така и публични личности и представители на местната власт. Част от сувенирите са се превърнали в запазена марка на базара и подобни се предлагат всяка година. Разбира се, не липсват и

нови и не по-малко оригинални идеи

Най-нетърпеливите запазват още отсега сувенирите, които искат да си купят. Част от тях може да разгледате във Фейсбук – на страниците на ДБМ-Пазарджик и Великденския благотворителен базар.

Традиционно събраните средствата ще бъдат изразходвани за актуалните програми, по които ДБМ-Пазарджик работи от години:

- „Спорт за здраве“ – Посещение на плувен басейн, тренировки по футбол и художествена гимнастика за рехабилитация на деца, настанени в ЦНСТДМ с увреждания и ЦНСТ гр.Пазарджик, 2 пъти седмично.

- „Дари обяд“ –

осигуряване на топъл обяд за деца в неравностойно положение,

учащи в начални и основни училища в община Пазарджик..

- аст от събраната сума от базара на дете от област Пазарджик, което се нуждае от лечение.

- „ПРИЕМИ МЕ – всяко дете у Дома, не в ДОМ”, насочена към приемната грижа, която се реализира в сътрудничество с работещият проект на Община Пазарджик „И аз имам семейство”.

Ежегодно Майките даряват част от парите от Великденския базар на дете от област Пазарджик, което се нуждае от лечение. През 2023 г. 1000 лева бе дарена в помощ за лечението на 8-годишния Ники, който е от Пещера и страда от аутизъм.

-Включихме се в каузата С ОБИЧ ЗА НИКИ. Да бъдеш родител на дете с

аутизъм,

е голямо предизвикателство, непрестанна борба и ежеминутна грижа! Ники и семейството му се нуждаят от средства за диагностика, лечение, рехабилитация, логопедична, психологична, АБА терапия, както и от медицински изделия и помощни средства.

- Надяваме се да ни уважите с присъствието и подкрепата си, както всяка година! Благодарим предварително! - казват те.

Движението на българските майки не са сами в благородното начинание. От години имат верни партньори в лицето на Община Пазарджик, Младежкия дом, Художествената галерия „Станислав Доспевски“, Копирен център „Фулмарк С“ ООД, „Нитос“, barokamera.bg, Театрална къща „Пластилин“.

Мария ДЪБОВА


Свързани