Спорт

„Кодокан“ сътвори чудо на Държавното по джудо

  29.04.2024 14:08             
„Кодокан“ сътвори чудо на Държавното по джудо

Пет шампионски титли спечелиха състезатели на СК "Кодокан“ на Държавния личен шампионат по джудо за младежи и девойки до 21 години. С това клубът доминира над всички в това най-важно за годината състезание, чиито домакин беше Пазарджик.

Шампиони при младежите станаха Христо Вълков /кат. 81кг/, Мариян Палев /кат. 90 кг/ и Ангел Славков /кат. + 100 кг/. И тримата са отлични състезатели с многобройни постижения на състезания от най-висок ранг. През миналата година те успешно завършиха Спортното училище и вече са студенти в НСА.

При девойките „Кодокан“ взе две шампионски титли. Първо място и златен медал спечелиха осмокласничката от Спортното училище Йоанна Алексиева /кат. 63 кг/ и Радина Сербезова /кат. 78 кг/, която тази година завършва дванайсти клас.

Дмитър Куртаков в кат. +100 кг стана втори в своята категория, а Мария Горева /кат. 78кг/ и Стилян Гушков /кат. 66 кг/ спечелиха бронзовите отличия, класирайки се трети.

„Бихме казали, че това е едно от най-достойните представяния на „Кодокан“ като се има предвид сериозната конкуренция от над 350 състезатели от цялата страна. Варвяме, че тези състезатели ще продължат да носят успех и слава на клуба, Спортното училище и Пазарджик“. Така с нескрита гордост коментираха постижението на пазарджишките джудисти треньорите им Величко Серев и Виден Василев. 

 


Свързани