Регионът

С възстановка и празничен концерт в Панагюрище започна отбелязването на 148 години от Априлската епопея (снимки)

  29.04.2024 11:37             
С възстановка и празничен концерт в Панагюрище започна отбелязването на 148 години от Априлската епопея	(снимки)

На 27 април с историческата възстановка "Мъжество и саможертва - Панагюрище 1876" започнаха мероприятията, посветени на 148 години от Априлското въстание. Свободолюбието и героичният образ на панагюрци бяха възкресени от над 120 членове на Национално дружество „Традиция” от цялата страна. В пресъздаването на бурните дни на Април 1876 г. и злочестата съдба на свободолюбивите се включиха малки и големи: членове на Женско дружество „Райна Княгиня” - Панагюрище, таланти от Центъра за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище, Сдружението с нестопанска цел „На орището” – село Попинци. Със своя плам, с който участваха, те впечатлиха стотиците жители и гости на община Панагюрище, изпълнили  централния площад „20 април”. 

След края на възстановката председателят на Общински съвет - Панагюрище Иван Лалов и зам.-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров  връчиха грамоти и символични подаръци на представители на всички участници в събитието. 

Последва празничен концерт с участието на Маргарита Хранова, Мъжка вокална формация „Патриотика” и дует Борислава и Наталия Гайкови.  Извън сценария към изпълнителите от време навреме се присъединяваха малчугани със зелени знаменца, на които четеше заветното „Свобода или смърт”. 

 

Концертната програма завърши с емблематичната песен „Моя страна, моя България”. 

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички