Спорт

На държавното за мъже и жени - пореден шампионски успех на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“!

  28.04.2024 15:27             
На държавното за мъже и жени - пореден шампионски успех на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“!

СОФИЯ. Две титли и два бронзови медала за "Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" от завършилото в зала “Европа” Държавно-лично първенство за мъже и жени - финали (25-28.04.2024 г.).
На двойки жени Стефани и Габриела Стоеви са безапелационни държавни шампионки, като на финала победиха Диана Макарска/Мая Добрева (Виктори-София/Стара Загора) с 2:0 гейма. Гергана Павлова с партньорка Таня Иванова -"Хасково" са трети, след като на полуфинал отпаднаха именно от Стефани и Габриела Стоеви и останаха с бронзовите медали.

На единично жени Стефани Стоева стана държавна шампионка - на финала тя победи убедително Калояна Налбантова ("Виктори"-София) с 2:0 (21:18/21:18) и стана двукратна държавна шампионка.

На смесени двойки Стефан Гърев и Гергана Павлова спечелиха бронзовите медали - двамата на полуфинал загубиха след много дълъг и труден мач от Иван Русев/Калояна Налбантова ("Виктори" - София) с 2:1 гейма. Тук Габриела Стоева с партньор Евгени Панев от "Виктори" се класираха пети.

На двойки мъже Илиян Янков и Илиян Стоилов станаха пети - за поредна година доказаха, че са едни от най-добрите двойки в тази дисциплина.

Много добро и силно първенство направиха и младите девойки на клуба Рая Пашова и Теодора Павлова, които не само попаднаха в основните схеми, но играха изключително силно. Рая Пашова бе на крачка от това да спечели медал на двойки жени.

"Клубът ни спечели две титли и два бронзови медала и се нареди в челото на отборите по спечелени медали. Отлично първенство за всички, което е благодарение на многото работа, която полагат в залата. И разбира се Стефани и Габриела Стоеви, които са просто фантастични", коментира председателят на "Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" Неделчо Кесов.

(Зн).


Свързани