Регионът

Ракитовци четоха откъси от любими произведения на различни езици

  25.04.2024 18:10             
Ракитовци четоха откъси от любими произведения на различни езици

Маратон на четенето на различни езици събра любителите на книгите. Библиотеката към ОНЧ "Будилник" Ракитово успешно се включи в инициативата и представи наши съграждани, които четоха откъси от любими произведения на различни езици.

"Чуждият език е различна гледна точка за живота"

Благодаря на всички читатели и приятели на библиотеката, които се включиха в Маратона на четенето 2024 г. Тази година предизвикателството, отправено към Вас, беше да четете на чужди езици. Бяхте чудесни, скъпи читатели! Чухме откъси от любимите ви произведения на немски, руски, италиански, английски, френски, испански, армънски, турски, ромски, гръцки език, и разбира се, имаше прочити и на родния ни български език. Чухме как звучи и ракитовският диалект. Най-малкият ни участник бе на 7 години, а най-възрастният на 79 г. Пътят на познанието започва от първите срички и достига до владеенето на чужди езици, които разкриват нови светове пред четящия човек. Четете и пътувайте през времето, скъпи библиотечни приятели!", сподели библиотекарят Анна Кантарева - Митева.

Тя благодари и на трите гостуващи групи от ДГ "Митко Палаузов", които се включиха в Маратона на четенето, "показвайки ни, че вече са направили първата стъпка по пътя на познанието - изучили са българската азбука!"


Свързани