Регионът

Нарушители шофират по велоалеята в град Септември, майки искат да бъдат наказани

  23.04.2024 09:19             
Нарушители шофират по велоалеята в град Септември, майки искат да бъдат наказани

Майки искат наказание за нарушителите, позволили си да шофират по велоалеята в гр. Септември, съобщиха във Фейсбук страницата Lokomotiv Septemvri.

"Движението на автомобили по велоалеите е забранено, нарушителите да бъдат санкционирани строго!", призовават възмутени майки правонаказващите институции. Апелът на разтревожените родители е във връзка с появила се в социалните мрежи снимка на паркиран на велоалеята в гр. Септември автомобил. За него се твърди, че е баща на бивш депутат.

Да припомним, че през лятото на миналата госина в Септември започна изграждането на велоалея, която на първи етап трябва да свързва ЖП- гарата с кръстовището на улиците „Милеви скали“ и „Александър Стамболийски“. Цялостният проект, който ще бъде реализиран в рамките на две години, предвижда мащабна велоалея, която да обхваща няколко населени места от територията на общината. Идеята на общинското ръководство, която е получила одобрение от финансиращия орган Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ), предвижда да се изгради свързаност чрез велоалея между четирите кръста на подбалканските Септемврийски села: Семчиново, Симеоновец, Варвара и Ветрен дол с бъдещият парк “Марица“, а от там до кръста над Ветрен чак до Паланката. Освен изоставени полски пътища ще се използват и трасета на излезли от употреба ЖП- линии - едно, от които е някогашната линия за Завода за стоманени тръби. Цялото трасе извън регулациите на населените места ще бъде осветено със соларно ЛЕД осветление. Част от финансирането е по Програмата за развитие на селските райони по ос "Изграждане на спортна инфраструктура.

(Зн)


Свързани