Пазарджик

Зам.-кметът Колчакова участва в Похода на книгата в Библиотеката

  22.04.2024 15:12             
Зам.-кметът Колчакова участва в Похода на книгата в Библиотеката

ПАЗАРДЖИК. В днешния ден в Детския отдел на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ гост беше зам.-кметът на Община Пазарджик с ресор „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Таня Колчакова - Янева. Тя прочете пред второкласниците от Основно училище „Любен Каравелов“ приказката от Диана Петрова- „Малките въпроси“.

Възпитаниците на госпожите Грозданова и Богданова с интерес изслушаха мъдрата приказка и се включиха активно в дискусията към нея. Самите те задаваха много необичайни и интересни въпроси към зам.-кмета, свързани със спорта, предметите в училище, дори и с любимите й ястия. Гостенката също отправи своите малки въпроси към децата, кои са любимите им книжки, какво правят в свободното си време и им разказа за предстоящите им детски събития, които организира Община Пазарджик за всички деца.

Емоционалната среща завърши с непринуден поздрав на децата към Таня Колчакова - Янева с любимата им песен за Пипи Дългото чорапче и всички се включиха в забавен танц.

От Детския отдел на библиотеката благодариха за визитата в рамките на Националната капания за насърчаване на четенето.“Надяваме се, за в бъдеще да имаме още съвместни инициативи!“, казват оттам.

(Зн)


Свързани