Пазарджик

Петър Куленски обяви 2 май за неучебен ден в община Пазарджик

  18.04.2024 12:57             
Петър Куленски обяви 2 май за неучебен ден в община Пазарджик

Кметът на Община Пазарджик Петър Куленски със своя заповед обяви 2 май, вторник, за неучебен ден за всички ученици на територията на общината.

Според Закона за предучилищното и училищното образование кметът на всяка община може да обяви до 3 неучебни дни в рамките на една учебна година за училищата на територията на общината. Така учениците ще почиват шест дни - от 1 до 6 май включително. 1 май е Денят на труда, който е официален почивен ден. По план 2 май трябваше да бъде учебен, а от 3 до 6 май е великденската ваканция на учениците.

„Общината осъзнава, че образованието играе ключова роля в развитието на нашето общество. В същото време, ние сме твърдо убедени, че упоритата работа заслужава и почивка с време, прекарано със семейство и приятели - те имат жизненоважно значение за пълноценното развитие на младите хора. Сигурни сме, че учениците ще използват почивните дни, за да ги прекарат с близките си, както и да подобрят своята подготовка за предстоящите изпити и задачи.“, споделя кмета Куленски.

Заповедта не важи за детските градини и детските ясли, за които 2 май е присъствен ден.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички