Крими

В цялата област: Полицията провери 1087 души, 890 МПС и 67 търговски обекти при поредната СПО

  18.04.2024 12:24             
В цялата област: Полицията провери 1087 души, 890 МПС и 67 търговски обекти при поредната СПО

И през този месец на територията на цялата област се проведе масирана специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността. Тя е традиционна за региона, а реализирането и има за цел да активизира противодействието на битовата престъпност, да се засили контрола над участниците в движението по пътищата, като в общинските и областния център, така и в малките населени места. В операцията активно участие взеха служители от отдели и сектори в ОДМВР-Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Септември, Панагюрище, Пещера и Велинград, както и няколко екипа на Зоналното жандармерийско управление в гр. Пловдив. Извършени са проверки на 1087 човека, 890 моторни превозни средства, 67 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 44 акта и 328 фиша. Разкрити са общо 16 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 3 човека.

Органите на реда са установили самоличността на извършителите на 6 кражби – от магазини и павилиони, от стопански двор, кражба на метали и домова кражба. Засечено е едно лице притежаващо 8 топчета синтетичен канабиноид. Разкрити са три случая на унищожаване и повреждане на чуждо имущество и един свързан с нелегална търговия с алкохол без бандерол. От частен дом в Белово са иззети 63 литра високоградусов алкохол. Водач на автомобил е задържан за управление под въздействието на наркотични вещества.

Успоредно с това вчера на територията на гр. Пазарджик се проведе акция за засилен контрол над водачите на МПС по отношение на неправилното паркиране. Тя бе осъществена в сътрудничество с представители на общинската администрация в Пазарджик. В нея от страна на органите на МВР участваха 32 служители на териториална полиция при РУ-Пазарджик и сектор „Пътна полиция“. За установени от полицаите нарушения на режима на престой и паркиране на автомобили са съставени общо 180 фиша. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички