Пазарджик

Младите статистици от Икономиката вече са студенти в УНСС

  18.04.2024 10:45             
Младите статистици от Икономиката вече са студенти в УНСС

На първенците в Европейската олимпиада по статистика се признава оценка 6.00 за кандидатстване

ПАЗАРДЖИК. За поредна година учениците от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт (ПГИМ) представиха достойно училището и Пазарджик на Европейската олимпиада по статистика.

На 13 април в София се проведе публичен кръг с първите 5 отбора от двете категории. От град Пазарджик взеха участие три с ръководители Милена Гълъбинова и Албена Гълъбинова. Това са:

-IM_PRO /категория Б/ с членове Ани Стамболийска, Божидара Андреева и Мелиса Бадьокова;

-DEAM_TREAM /категория Б/ с членове Габриела Спасова, Лилия Иванова и Петър Симидчийски;

-FANTASTIK /категория А/ с членове Гергана Синдонас, Дияна Стойчева и Радослав Цветков.

Победителите в Националния кръг на Европейската олимпиада по статистика 2024 получиха грамоти и награди, връчени от доц. д-р Атанас Атанасов - председател на НСИ в България.

- Огромни благодарности на всички родители, които подкрепяха деца и ръководители през цялото време! - подчертават от гимназията. И допълват, че на първенците в ЕОС 2024, завършващи средно образование през 2024 г., се признава оценка отличен 6.00 от конкурсен изпит в УНСС за кандидатстване във всички специалности от направление „Икономика“ за учебната 2024/2025 година.

- Честито на абитуриентите от ПГИМ, които вече са студенти в УНСС!

През цялото време на Европейската олимпиада по статистика учениците показаха завидни знания и умения по математика, информационни технологии, обработване и представяне на статистически данни.

Благодарим за високия професионализъм, проявен от техните ръководители Милена Гълъбинова и Албена Гълъбинова! - казват още от училището.

(Зн)


Свързани