Други

Продължава раздаването на хранителните пакети, БЧК призовава гражданите да се явят в пунктовете, за да си ги получат

  17.04.2024 14:22             
Продължава  раздаването на  хранителните пакети, БЧК призовава гражданите да се явят в пунктовете, за да си ги получат

Продължава раздаването на индивидуалните хранителни пакети в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане операция „Подкрепа„ финансирана от  ЕСФ + в област  Пазарджик

Раздаването ще продължи до 20 май 2024 г. във всички  раздавателни пунктове на територията на област Пазарджик . С право на подпомагане в областта са 18640 лица  като:

  • 16620 лица от едночлени и двучленни семейства ще получат по един хранителен пакет с 15 вида продукти с общо тегло 10,890 кг.
  • 2020 лица от тричленните и по-големи семейства  ще получат един малък хранителен пакет и  един голям хранителни пакет от 15 вида продукти с общо тегло  38,470 кг.

Подробният график за поетапното раздаване е публикуван на интернет страниците на БЧК / www.redcross.bg/,на АСП /www.asp.government.bg/ и в регионалните офиси на БЧК. 

Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни..

За град  Пазарджик  продуктите се раздават в  три раздавателни пункта от

9.00 до 14.00 часа:

  • Пункт № 1  - ул .“Васил Левски „№ 58 /у-ще „Климент Охридски“ 
  • Пункт № 2  -  ул. „Д. Греков“ №5  /Пенсионерски клуб № 3 моста на Лютата /
  • Пункт № 3 –  ул. „Хан Крум „ № 11

През целия период на изпълнение на Програмата, ще се реализират съпътстващи мерки допълващи предоставянето на хранителните продукти. Те се изразяват в индивидуално консултиране или други форми на подкрепа и съдействие, реализирани в отговор на конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи, в помощ на тяхното социално включване. Ще бъдат предоставени информационни материали, прожекция на видеофилми на теми като: „Здравословно хранене“, „Промоция на хигиената“ и „Превенция на социално значимите заболявания“ и др. 

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

Приканваме  гражданите да се явят в пунктовете за раздаване за да получат  хранителните пакети! – призовават от ръководството на БЧК

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички