Други

Новина отпреди минути: Съдът оправда Григор Димов за закана към министър Тагарев, прокуратурата ще протестира

  17.04.2024 14:03             
Новина отпреди минути: Съдът оправда Григор Димов за закана към министър Тагарев, прокуратурата ще протестира

СОФИЯ. Буквално преди минути Софийският районен съд оправда на първа инстанция пазарджиклията Григор Димов, обвинен, че се е заканил с убийство на вече бившия военен министър Тодор Тагарев, научи "Знаме". Прокуратурата със сигурност ще протестира решението пред Софийски градски съд. Съдебният състав издаде оправдателната присъда с аргументите, че не е налице закана за убийство, защото в изпратения СМС от 40-годишния санитаря в МБАЛ-Пазарджик по-скоро се изказва предположение, отколкото реална заплаха за живота и здравето на министъра.

Да припомним, че според обвинението, мъжът, отправил закана за убийство към министъра на отбраната Тодор Тагарев заради войната в Украйна през профил във Фейсбук на 4 юли 2023 г. Заплахата към Тагарев гласи: „Ще мреш като куче, предател! Слава Украйна ли? Като куче без история ще мреш. Нов Народен съд иде и ако си мислиш, че ще се отървеш и ще избягаш, жестоко си се излъгал… „.

В хода на делото стана ясно, че Тагарев, поне на тодзи етап, няма намерение да си търси правата по граждански ред.

Пред "Знаме" адвокат Иво Лулчев, който защитава Димов заедно с колегата си  от столичната адвокатска колегия Атанас Панчев, заяви: "Удовлетворени сме, че съдебният състав сподели нашето убеждение, че в изпратените есемеси няма закана за убийство. По-скоро става дума за предположение."

И сега Димов бе придружаван от солидна пазарджишка група за морална подкрепа в храма на Темида, както и по време на предишните заседания по делото и за гледането на постоянната му мярка, която бе "Подписка" (снимките долу).

(Зн)


Свързани