Други

Делян Пеевски: Президентът трябва веднага да подпише указа за смяна на външния министър

  17.04.2024 10:13             
Делян Пеевски: Президентът трябва веднага да подпише указа за смяна на външния министър

Президентът трябва веднага да подпише указа за смяна на външния министър. Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. По отношение на Живко Коцев той каза, че това е най-големият корупционен скандал в България.

"Не може България да седи без външен министър, президентът трябва веднага да подпише указа, на практика в момента нямаме такъв. Щом е решил така Главчев, Даниел Митов трябва да е външен министър", коментира Пеевски. „Право на премиера е да извършва смени на министри, зам.-министри, единствено призоваваме Радев да изпълни Конституцията, а не да я нарушава, не виждам защо забавя указа си. През зала и комисиите като народни представители можем да осъществим пълен контрол над служебното правителство“, подчерта той. И посочи, че никога не се е срещал със земеделския министър Кирил Вътев и никога не е заставал зад кандидатурата му. Каза още, че не съжалява за промените в Конституцията. 

За изборите Пеевски каза, че не може да предопределят резултатите. „Кой на кое място е, хората ще преценят. Не съжалявам за промените в Конституцията, седя зад всичко, което сме гласували и сме направили заедно. Колегите да не се отричат от тези 9 месеца. Асен Василев се крие“, коментира още пресдедателят на ДПС, а по отношение на Живко Коцев лидерът на ДПС каза: "Това е най-големият корупционен скандал, който сме имали в България".


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички