Понеделник, 29 Апр 2024
 
Спорт

На държавното по бокс: Двама шампиони от двама участници за БК “Марица“!

  14.04.2024 16:43             
На държавното по бокс: Двама шампиони от двама участници за БК “Марица“!
Симеон Спасов (вляво) и Стоян Христосков имаха тежки съперници по пътя към титлите

ПЛЕВЕН. Двама шампиони от общо двама участници за Боксов клуб „Марица“ (Пазарджик)! Това е равносметката от Държавното лично отборно първенство и Купа България за ученици. Стоян Христосков и Симеон Спасов, които са седмокласници в Спортното училище, триумфираха в категориите до 52 и до 54 кг, за радост на треньорите Андрей Георгиев и Николай Николов.

По пътя към титлата двете момчета преодоляха корави съперници. Стоян Христосков победи Христо Тасков от „Локомотив“ (Сф), Сашо Ангелов от „Тракиец“ (Пазарджик), Николай Юруков от „Левски“ (Сф), а на финал противникът му не излезе на ринга и спечели служебно.

Симеон Спасов отстрани по пътя към златото Йоан Христов от „Габрово“, Божидар Костов от „Локомотив“ (Сф), на полуфинал се справи с Габриел Георгиев от „Черно море“ (Варна), а на финал – с Ерик Илиев от „Стара Загора“.

Отборът за състезанието в Плевен трябваше да е петчленен, но заради вируси оредя в последния момент. Въпреки това в отборното класиране „Марица“ зае петото място от общо 45 тима.

„Куцият“ ни отбор се оказа „златен“, доволен е Андрей Георгиев. Ако бяхме в пълен състав, можеше и да сме трети. Вярвам в това. Благодарим на момчетата за положения труд и изпълнението на задачите, които сме поставили с колегата Николов. Екипната работа дава резултати“, допълни Георгиев.

Успехът на Стоян  и Симеон не останал незабелязан от националния треньор за ученици, който прави селекцията за европейското първенство през ни. Преди това обаче за двамата пазарджишки боксьори ще има още един тест – Държавният личен шампионат.

От днес боксьорите отново са в залата и вече мислят за Държавното лично отборно първенство за юноши в Петрич.

(Зн)


Свързани