Пазарджик

Консултации за състава на пазарджишката РИК за изборите

  12.04.2024 07:17             
Консултации за състава на пазарджишката РИК за изборите

ПАЗАРДЖИК. На 14 април ще са консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Пазарджик за предстоящите европейски и парламентарни избори на 9 юни, стана ясно след заповед на областния управител Валентина Кайтазова. Тя  издаде заповед, с която насрочи консултации между политическите партии и коалиции.

Консултациите ще се проведат на 14 април (неделя), от 11,00 часа, в Приемна зала на Областна администрация, ет. 1. Те са публични и ще бъдат излъчвани на живо във фейсбук страницата на ОА-Пазарджик.

Поканени за участие в консултациите са представляващите (или упълномощени от тях лица) парламентарно представените партии и коалиции – Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“, ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“, ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“, Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“ и ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“.

Участващите в консултациите представляващи политически партии и коалиции или упълномощените от тях следва да представят до 10,30 часа на 14 април (неделя), в деловодството на Областна администрация своите писмени предложения по състава на РИК-Пазарджик и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс и решенията на ЦИК относно реда и условията за провеждане на консултациите.

Заповедта на областния управител е публикувана на официалната страница на Областна администрация Пазарджик.

(Зн)


Свързани