Понеделник, 29 Апр 2024
 
Пазарджик

Обществен разговор за българската култура в читалище “Виделина“

  11.04.2024 09:57             
Обществен разговор за българската култура в читалище “Виделина“

ПАЗАРДЖИК. Идейно общество „Приятели на българската култура“ организира обществен разговор на тема: „Българската култура и духовност и съвременна България. Изграждане на нов Обществен договор“.

Събитието ще се проведе на 18.04.2024 г. от 18.00 ч. в Читалище „Виделина – 1862“ бул. „България“ 25, в гр. Пазарджик, вход свободен.

Кратка лекция по темата ще изнесе Йордан Р. Йорданов, общественик, изследовател и писател с принос в сферата на науката, културата и обществените науки. Специалист по обществени науки и управление на образованието, дългогодишен лектор, изследовател и писател на теми, свързани с развитието на индивида, обществото и държавата като нов Обществен договор.

Публичната лекция обхваща общо проследяване на основните постижения на българската култура в исторически аспект като основа, както и нови идеи за съграждане на нови модели на обществен живот, в който гражданите да имат условията и средата да се развиват пълноценно.

Организатор на събитието е Идейно Общество „Приятели на българската култура“, чиято дейност е свързана с разработването на обществено значими теми, които създават идейна среда за създаване на нови модели на обществен живот.

(Зн)


Свързани