Крими

Осъдиха убиеца на общинската съветничка Екатерина Каферинова

  08.04.2024 16:32             
Осъдиха убиеца на общинската съветничка Екатерина Каферинова

ПАЗАРДЖИК. На 15 години затвор бе осъден убиецът на общинската съветничка от Велинград - Екатерина Каферинова. Това реши състав на Окръжен съд. 75-годишният Минчо Столарски беше признат за виновен за това, че на 28 август 2022 г. по-особено мъчителен начин за жертвата я е убил чрез удушаване. Столарски ще изтърпи присъдата си при първоначално строг режим, постанови Окръжен съд – Пазарджик. Той ще трябва да заплати и кръвнина в размер на 450 000 лева на близките на убитата Каферинова. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Да припомним, че след като беше задържан, Минчо Столарски направи самопризнания, че е удушил жената. А мотивът за престъплението е голяма сума пари, която му дължала Каферинова – около половин милион лева. Вечерта на 28 август 2022 г. Столарски сигнализира на тел. 112, че е убил Екатерина Каферинова в дома й. Той отишъл в дома й, за да изяснят неуреден спор за пари и имоти, като по думите му ставало дума за около половин милион лева. Преди време двамата живеели заедно на семейни начала, имали и общ бизнес в сферата на недвижимите имоти. След раздялата им, останали неуредени бизнес отношения, които трябвало да бъдат изчистени. Вместо уреждане на сметките, обаче, възникнал скандал. Пред съда Столарски заяви, че той е извършил убийството, но не било умишлено, а действал в момент на силен афект, тъй като се чувствал измамен и ограбен. Екатерина Каферинова бе в местната политика повече от 25 години. Освен общински съветник, Каферинова е била и председател на Общинския съвет от квотата на БЗНС-НС.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички