Понеделник, 29 Апр 2024
 
Крими

Видео показва как битият от Звъничево напада служител на общинския съветник часове по-рано

  06.04.2024 07:58             
Видео показва как битият от Звъничево напада служител на общинския съветник часове по-рано

Скандалът със задържаните син и вуйчо на общинския съветник Васил Янков след побой и пробождане с нож на племенника на кмета на Звъничево Иван Янкулов – Петър Павурджиев-Смока (45) си има като предистория поне още две събития, свързани непосредствено с него. Едно от тях е документирано на видеозапис, част от който поместваме в статията.

В сряда на вуйчото Асен Асенов (56) бе взета постоянна мярка „Задържане под стража“ – той е обвинен в опит за убийство към момента. Дали случилото се в ресторант „Татарите“ е акт на отмъщение на „самозабравил се общинар“, както твърдят близките на пострадалия, или е спонтанен резултат от серия провокации, целящи въпросният съветник да бъде „нагласен и омаскарен“, както твърдят неговите близки? Според разследващи, няма категорични данни, че екшънът е предварително планирано отмъщение, а към него Янков няма съпричастност. Факт е и това, че същия съботен ден в Звъничево

се случват още две събития, обект на разследването,

които повдигат въпроса доколко общинският съветник е виновен за случилото се?

На сайта си писахме, че на 30 март вечерта около 19:30 часа в Звъничево син и вуйчо на общинския съветник от ПП "Движение Напред, България!" Васил Янков са арестувани за побой в заведение, а нотабилът е присъствал на побоя и според потърпевши, също е замесен. След 24-часово задържане синът Асен Янков (на 21 години) е освободен, а арестът на вуйчото Асен Асенов (56), е удължен на 72 часа. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура . Битият е криминално проявен и освен удари в главата и тялото, е понесъл и порезна недълбока рана в областта на тила.

Според отлично информирани източници, близки до разследването, минути преди 17 часа

Павурджиев отива на бензиностанцията, собственост на Янков,

започва да заплашва и обижда служителя и го респектира физически. Има видеозапис, на който се вижда как новодошлият мъж стяга шията и гърдите му с прийом от борбата, докато му говори нещо, явно заканително. Работникът опитва да вземе подпряна наблизо лопата, но е натиснат от Смока, който започва да го души с нея, а двама души от улицата идват да прекратят грозната сцена - заклещеният в желязната хватка работник е пуснат. Според хора от обкръжението на Янков, Павурджиев имал апетити към тази бензиностанция преди време и това е в дъното на конфликта му с Янков.

След побоя и подадения сигнал на 112 няколко патрулки идват в Звъничево и задържат двамата Асеновци. Тогава съпругата на Янков отива до дома си, за да вземе дрехи за ареста на сина си. Тя констатира, че

неизвестен е влязъл в къщата и е задигнал

немалка сума пари и златни накити. Крадецът ловко е избегнал периметъра на видеонаблюдението. Според роднини на Янкови, има пряка връзка между боя, кражбата и екшъна на бензиностанцията, като последните две целят да го провокират с цел „омаскаряване“ – даже да не се хване лично на провокацията .

Общинският съветник отказа да коментира случая с мотив, че се води разследване, за което от самото начало оказва пълно съдействие на разследващите органи.

Повече по случая – четете в книжния ни брой.

Върбан ВИЧЕВ

 


Свързани