Понеделник, 29 Апр 2024
 
Пазарджик

Започват да пръскат срещу насекоми и кърлежи в Пазарджик

  05.04.2024 09:46             
Започват да пръскат срещу насекоми и кърлежи в Пазарджик

В Пазарджик и селата от понеделник започва третирането на тревни площи срещу насекоми и кърлежи, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Пръскането ще се извършва по график и при благоприятно време. Ще бъдат обработени тревните площи на училища, детски градини, междублоковите пространства, паркове, градинки.

В изготвения график условно площите са посочени по категории. На 8 април ще бъдат третирани тези от първа до трета категория, на следващия ден - от четвърта, на 11 и 12 април - междублокови пространства. На 13 и 14 април предстои пръскане в училища и детски градини в града, а на 16 и 17 април - в детски и учебни заведения в селата. Последни в графика са тревните площи в малките населени места - те ще се пръскат на 18 и 19 април. При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време), дезакаризацията ще продължи в следващ работен ден с благоприятни метеорологични условия.

При обработката ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация. Целта на третирането е унищожаване на вредни и опасни за човека насекоми и кърлежи, които пренасят заразни болести и предизвикват алергии у хората, уточняват от администрацията.

(Зн)


Свързани