Регионът

Родители на първокласници се включиха в иновативен урок

  03.04.2024 13:57             
Родители на първокласници се включиха в иновативен урок

НОВА МАХАЛА. В края на март в СУ,, Кирил и Методий“ в баташкото село се проведе интердисциплинарен иновативен  урок в първи клас. Класната стая се превърна в образователна стая на загадките, а учениците учеха като влязоха в роли на незнайни принцеси  и принцове, забавляваха се, съпреживяваха. Играта „Образователна стая на загадките“ е нов метод, чрез който се постига повишаване на компетенциите на учениците, като се акцентира върху създаване на увлекателно и мотивиращо  учебно съдържание. Урокът е подготвен от старши учител в начален етап Таня Коларова и консултант ас. инж. Ирина Мишкова- Йотова експерт по методика на обучението по информационни и STEM технологии в ДИПКУ при ТрУ – Стара Загора. В  реализирането на урока  се включиха учителят от група по ЦДО Айтен Мурад и всички родители на първокласниците.

Приказката, която малките ученици създадоха започна с прекрасен валс на незнайни принцеси и принцове. Те се озоваха в омагьосан замък. Стопанката на замъка, принцеса Мия е заключена в покоите си от Зла вещица. Самите принцеси и принцове се оказаха заключени в замъка. Мия  помоли принцесите и принцовете да я освободят. Те решиха да ѝ помогнат, но се наложи да преминат през много препятствия, за да открият откраднатото заклинание и да отключат замъка. На помощ на принцесите и принцовете се появиха Добрата  фея и джуджето Ох.

Образователната стая на загадките е добър способ за затвърдяване на усвоените  знания и умения. Стимулира креативността, мотивацията и активността на учениците. Играта ще остане незабравимо приключение не само за първокласниците на госпожа Коларова, но и за всички родители и гости на СУ ,,Кирил и Методий“- старши експерт в начален етап на  образование в РУО град Пазарджик Илиана Петрова, учители от училищата в град Пещера, Батак, Ракитово.

(Зн)


Свързани