Четвъртък, 02 Май 2024
 
Спорт

Отново отличници: СК “Шампион“ с титла и четири бронзови купи при големите възрасти в петобоя!

  01.04.2024 08:24             
Отново отличници: СК “Шампион“ с титла и четири бронзови купи при големите възрасти в петобоя!

СОФИЯ. След Пазарджик и Варна петобойците на СК „Шампион“ (Пз) демонстрираха обичайната класа и на завършилото Държавно първенство под 22 години, мъже и жени в столицата, макар и в редуциран откъм титуляри състав. Състезателите на Анна и Валентин Георгиеви направиха отлично участие в най-горните възрасти, въпреки че някои от основните състезатели на клуба не участваха поради болест - като Томас Григоров, Радослав Христов и Теодора Маринова. Други пък са с няколко години по-малки от конкурентите си – например малките „шампиончета“ от клуба, като Михаил Чакъров, Йоанна Руменова, Сара - Мари Рамадани и Никол Тонкова са само на 15 години, но съумяха да демонстрират високите си възможности и отново във всяка класация се качиха на подиума.

Най-добри пазарджишките петобойци на „Шампион“ бяха при младежите под  22 години, където спечелиха шампионската титла – в състав Георги Илиев, Васко Топалов и Михаил Чакъров. Тук вторият отбор на клуба завоюва бронзовите медали и купа – вдигнаха я  Красимир Пиронков, Станислав Димитров и Пол Лалов.

При мъжете Георги Илиев, Васко Топалов и Михаил Чакъров се класираха трети, като 17-годишният Георги Илиев спечели сребърните медали индивидуално. При жените и девойките под 22 години СК „Шампион“ беше най младият от всички участници (всичките състезателки са на 15 години) - Йоана Руменова, Сара - Мари Рамадани и Никол Тонкова обаче, въпреки крехката си възраст, успяха да се качат на подиума като и двете възрасти спечелиха бронзовите медали и купи.

„Поздравления за нашите състезатели! Особено успехът ни при младежите е много ценен, защото юношите ни победиха в директен двубой бивши национални състезатели и държавни шампиони на тази възраст. Така в продължение на три седмици състезателите от СК „Шампион“- Пазарджик спечелиха медали във всичките възрастови групи по модерен петобой и за поредна година показаха, че клубът е номер едно в България. Благодарение на нашите юноши и девойки, почти всички от които са ученици от Спортното училище в Пазарджик, и треньорският екип, съставен от тесни специалисти в отделните дисциплини!“, коментира председателят на СК „Шампион“ пред „Знаме“.


Свързани