Пазарджик

Цветелина Арапова с награда „Социален работник на годината“

  20.03.2024 17:52             
Цветелина Арапова с награда „Социален работник на годината“

Отличията се раздават за първи път, а специалист по информационно обслужване от Пещера получи почетна грамота

СОФИЯ. На официална церемония, в Световния ден на социалната работа – 19 март, Агенцията за социално подпомагане (АСП) връчи първите си годишни награди „Социален работник на годината“.

Цветелина Арапова-Чавдарова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Пазарджик, е един от тримата лауреати в категория „Директор на РДСП“. Отличена за „способността да помага на хората, високия професионализъм и умението да обединява в името на социалната кауза и справедливостта“. Георги Батаклиев, главен специалист „Информационно обслужване“ в Пещера получи почетна грамота за „висок професионализъм при осигуряването на сигурна работна и информационна среда и ежедневна подкрепа към всички колеги“.

И двамата признават, че най-голямата награда за тях е признателността на нуждаещите се от подкрепа хора и семейства. А г-жа Арапова-Чавдарова допълни, че подобни отличия са не само стимулиращи, но и голяма отговорност.

На церемонията в София награди като най-близки партньори в социалната работа получиха и Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), БЧК, УНИЦЕФ България, МВР, Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” в Банкя и шеф Иван Манчев.

Като домакин на събитието д-р Надя Танева, изпълнителен директор на АСП, подчерта, че

социалната работа е уникална и индивидуална - тя е изкуство

Приветствие произнесе още министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя отбеляза, че издигането на авторитета на социалните работници е сред основните приоритети на социалното министерство. Гости на събитието бяха също така заместник-министърът на труда и социалната политика г-н Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на главна дирекция „Национална полиция”, ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и много други.

Пазарджишкото участие в тържество не се изчерпа само с призьорите.  Със сърцатите си, вдъхновени и колоритни изпълнения танцьорите от представителния танцов състав „Чудесия“ внесоха много енергия и добро настроение. Водещ бе актьорът Владимир Карамазов и нашите момичета и момчета не пропуснаха възможността да си направят снимки за спомен с него. А  Цветелина Арапова-Чавдарова коментира представянето им така:

- Oфициалните ни държавни гости, номинираните и отличени колеги и всички присъстващи на събитието от системата на АСП са удивени от магията на танца на талантливите ни пазарджишки деца от ПТС „Чудесия“, които за мен са една от визитните картички на Пазарджик и е чест, те да датат старта на Първата тържествена церемония на Агенцията за социално подпомагане „Социален работник на годината.

Мина ГЕОРГИЕВА


Свързани