Пазарджик

Звездни актьори с премиера в Пазарджик

  26.03.2024 12:27             
Звездни актьори с премиера в Пазарджик

Малин Кръстев, Николай Урумов, Калин Врачански и Филип Аврамов блестят в безумно смешната комедия „Пиесата, която се обърка“

„Пиесата, която се обърка“ - новият хит на Театър „Иван Димов“ - Хасково, ще има премиера в Пазарджик на 7 април /неделя/ в Драматичен театър „Константин Величков“.

Режисьор на спектакъла е Асен Блатечки. Автори на текста са Хенри Луис, Джонатан Сейър и Хенри Шийлдс, преводът е на Златна Костова.

На сцената се вихрят Малин Кръстев, Николай Урумов, Калин Врачански, Филип Аврамов, Добриела Попова, Изабела Иванова, Стефан Кондров, Стелиян Николов, Константин Николов.

Сюжетът проследява театралния живот на една самодейна трупа, която най-накрая е успяла да намери текст с роли за всички свои актьори, а именно „Убийство в имението Хавършъм“. Това е една типична криминална мистерия тип Агата Кристи. В ръцете на предразположените към злополуки театрали, преди да се усетят зрителите, пиесата бързо се превръща в театрална катастрофа във всеки един смисъл на думата.

„Пиесата, която се обърка“ е отличена с награда „Оливие“ – 2015 г., за най-добра нова комедия. Калин Врачански преди време гледа „Пиесата, която се обърка“ в Лондон и е силно впечатлен. След като Асен Блатечки я прочита, е категоричен, че скоро не е попадал на толкова смешна история. В представлението има смели технически решения, включително и асансьор на сцената – идеите и реализацията са на инженер Иван Иванов от Хасково, изтъкнат театрален фен.

КУПИ БИЛЕТ ТУК!

(Зн)


Свързани