Регионът

Не замърсявайте! Само за 3 месеца 11 незаконни сметища са почистени в Стрелча

  26.03.2024 08:53             
Не замърсявайте! Само за 3 месеца 11 незаконни сметища са почистени в Стрелча

От началото на годината ОП „БКС и ОИ“ към Община Стрелча е почистило 11 нерегламентирани сметища в покрайнините на града и входно-изходните артерии, за което бе използвана техника и човешки труд, струващи скъпо на общинския бюджет – финансов ресурс, събран от данъците на всички граждани.

От местната администрация призоваха гражданите да са непримирими към такива грозни явления.

„Проблемът със замърсяването на околната среда става все по-осезаем и приема все по-застрашителни размери, затова Ви призоваваме за социална нетърпимост към замърсяването в населените места и покрайнините им. Редът и чистотата са важни, както за здравето на хората, така и за развитието на Стрелча в сферата на туризма. Напомняме Ви, че Общината е осигурила съдове за разделно събиране на различни видове отпадъци от бита“ - казват от кметството. И припомнят, че контейнерите и кофите с жълт, син или зелен цвят се събират пластмасови, найлонови, метални, хартиени и стъклени опаковки. Всички зелени отпадъци от двора, градината или след почистване на тротоара пред домовете, да се поставят в големите контейнери, поставени на различни точки в кварталите.

От Община Стрелча призовават жителите и гостите на града да използват контейнерите само по предназначение.

ОП “БКС и ОИ“ предоставя контейнери за дребни строителни отпадъци на физически лица, образувани от вътрешни текущи ремонти на домовете. Контейнерите са с вместимост до 4 кубически метра и товароподемност до 1 тон и се предоставят след заявка в Общинска администрация Стрелча или в ОП „БКС и ОИ“. "В тези контейнери се приемат само следните строителни отпадъци: остатъци от тухли, керемиди, фаянсови плочки, части от варови мазилки, дребна фракция от бетон. - ЗАБРАНЕНО е изхвърлянето на други видове отпадъци, в това число, зелени и битови отпадъци. За използване на услугата, следва да се обадите на телефон: тел. 03532/27-37 или GSM: 0889320624", поясняват от Общината

Малки количества строителни и зелени отпадъцитрябва да се оставят в подходящи чували до контейнерите и кофите за битови отпадъци, а за по- големи количества да се заявява контейнер в ОП „БКС и ОИ“. Едрогабаритните отпадъци (мебели, дюшеци и др.) излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ел. техника- хладилници, перални и др.) може да се предадат в складовата база на ОП „БКС и ОИ“ на ул. „Димитър Благоев“/Дараците/ или да се уреди вземането им с обаждане на телефон: тел. 03532/27-37 или GSM 0889320624.

(Зн)

 


Свързани