Регионът

В ЦПЛР-Велинград: Ученически рок концерт срещу дрогата

  25.03.2024 15:54             
В ЦПЛР-Велинград: Ученически рок концерт срещу дрогата

22.03.2024 г в ЦПЛР-ОДК във Велинград за поредна година се проведе рок-концерт "Не на наркотиците!". Общинският детски комплекс и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Велинград поканиха за участие ученици от училищата в града.

Инициативата е част от кампанията срещу разпространението на наркотиците , а идеята е тя да се води от връстници за връстници. Гост-изпълнители бяха младежка рок-група Nautilus от гр. Първомай. В богатата и разнообразна програмата се включиха Младежка музикална формация с диригент Елин Костадинов, танцови двойки с ръководител Мая Кондарева, школа "Журналисти", с ръководител Нина Маврикова, 4'б' клас от ИСУ "Св. Св .Кирил и Методий" с ръководител Надежда Камбурова, ученическата театрална група "НеуморниТЕ" към Училище "Васил Левски" с ръководител Мария  Чорбаджиева, школа "Родолюбчета" с ръководител Хатиже Бошнакова, Антония Табакова от ДЮВИШ "Звънче", Кристиян Мишев от ИСУ "В. Левски".

На финала на концерта рок-групата от Първомай свири известни песни като "Боянския майстор", "Девойко, мари хубава" , саундтрак от "Игри на тронове", "Революция Z“... Водеща на програмата беше Александрина Тожарова. Организаторите на концерта връчиха грамоти на всички, които споделиха каузата и се включиха във вълнуващия концерт, с който категорично заявиха позицията си - "Не" на употребата на наркотици, и се обявиха против зависимостите чрез музика, танц, стихове, песни.

(Зн)


Свързани