Регионът

В три общини: 150 фиданки космат дъб и американски ясен засадиха служителите на ВиК-Пазарджик

  22.03.2024 15:18             
В три общини: 150 фиданки космат дъб и американски ясен засадиха служителите на ВиК-Пазарджик

Днес общо 150 броя дръвчета от видовете космат дъб и американски ясен бяха засадени от служителите на „Водоснабдяване и канализационни услуги“ ЕООД – Пазарджик по повод Световния ден на водата – 22 март. Инициативата на Български ВиК холдинг в област Пазарджик поставя началото на една благородна траниция.  Дръвчетата бяха разпределени и засадени в района на помпените станции „Ивайло“ и „Мокрище“, в районите на ПСОВ „Пазарджик“ и „Септември“ и станциите „Ветрен“ II и III подем, „Симеоновец“ II подем и „Владикин извор“, община Белово.

Приоритет за нас е да опазваме и поддържаме наличните водни ресурси, както и да смекчаваме екологичния отпечатък върху природата. С подобни положителни практики  искаме да вдъхновим хората към положителна промяна и поглед в посока опазването и подобряването на околната среда, коментираха от ВиК услуги-Пазарджик.  

През 2024 година Световният ден на водата е под мотото „Вода за Мир”. Разумното управление на водите е от основно значение за изграждането на устойчивост на обществата и екосистемите, допълват от „ВиК услуги“.

(Зн)


Свързани