Пазарджик

Стихове на Борис Христов и Валери Петров ще звучат в театрален спектакъл утре вечер

  19.03.2024 14:55             
Стихове на Борис Христов и Валери Петров ще звучат в театрален спектакъл утре вечер

Стихове на Борис Христов и Валери Петров ще звучат в театрален спектакъл утре вечер

Утре 20 март, от 19 часа, в Младежкия дом може да гледате спектакъла за споделеното мълчание „Аз ли съм или не съм“. Чрез изпепеляващите стихове на Борис Христов и Валери Петров, той ще се опита да ни припомни нежността, която сме изгубили, за трепетите и надеждите, за болката, която трудно споделяме, за изчезналия полет на душите ни, за сълзите, които отдавна са пресъхнали.

Сред признанията и наградите на Борис Христов е и националната литературна награда за поезия "Никола Фурнаджиев", връчвана от Община Пазарджик за цялостно литературно творчество, постижения и национален принос в поетическия жанр.

Режисьорът Мариан Бозуков събира две ярки актриси от Родопския драматичен театър и прохождащи млади актьори. Участват: Искра Йосифова (РДТ - Смолян); Божана Мановска (РДТ - Смолян); Евгени Паунов; Костадин Беленозов; Константин Терзиев; Митко Терзиев. Сценична среда е дело на Ана Караджова, а музика - на Златко Митерески – РСМ.
Участието на това представление в Мартенския театрален маратон е награда на Младежки дом, която директорката Инна Церовска връчи на първия театрален фестивал в Раковски „Магията на живата сцена“, състоял се през октомври 2023 г.

Входът е дарителска такса. Средствата от четирите представления в рамките на Мартенския театрален маратон учредяват Наградата на зрителите. Тя ще бъде присъдена на една от младежките театрални трупи в следващия фестивал на Младежкия дом - Младежки театрален фестивал "Океан от любов" 29 март - 1 април 2024.

За девета поредна година Мартенският театрален маратон се реализира с подкрепата на Община Пазарджик.

(Зн)

 


Свързани