Пазарджик

Моливници от рециклирани материали изработиха ученици от СУ „Георги Бенковски“ в библиотеката

  19.03.2024 10:10             
Моливници от рециклирани материали изработиха ученици от СУ „Георги Бенковски“ в библиотеката

Подаряват ги на местни читалища, за да ги използват

ПАЗАРДЖИК. На 18 март – Световен ден на рециклирането, в Средно училище „Георги Бенковски“ в Пазарджик, стартира инициатива на тема „Дай втори живот на непотребното“ и с цел „Създаване на моливници от остатъчни материали“. Партньори в инициативата са Средно училище „Георги Бенковски“ и Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“.

Библиотекарите от отдел „Читални“ на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ Теменужка Пачева и Александра Чолакова представиха накратко книги и статии от периодични издания за рециклирането пред учениците от 5-ти клас - Ателие „Сръчни ръце“ с ръководител г-жа Петя Дарджикова и пред учениците от 8.а клас – Клуб „Знам и мога“ с ръководител г-жа Лилия Чаушева, след което започна изработването на моливниците.

За направата им участниците в проекта използваха ролки от мушами и платове, а изделията бяха допълнително украсени и декорирани със самозалепващо се фолио и стикери.

Моливниците, заедно с рекламни материали на партньорите в инициативата, ще бъдат подарени на читалища в населени места, в които живеят и от които пътуват ученици на Средно училище „Георги Бенковски“, гр. Пазарджик.

(Зн)


Свързани