Други

С богат щанд, кулинария и кукери Панагюрище впечатли гости от 13 държави на туристическото изложение ВАКАНЦИЯ & СПА

  17.03.2024 07:29             
С богат щанд, кулинария и кукери Панагюрище впечатли гости от 13 държави на туристическото изложение ВАКАНЦИЯ & СПА

СОФИЯ. Община Панагюрище се изяви в Сцена на кулинарно шоу „На софрата“. Посетителите дегустираха вино от Панагюрския край и коктейлни хапки, характерни за вкуса на местната кухня на 40-то юбилейно туристическо изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”. На откриването на форума пък кукери от Бъта привлякоха вниманието на официалните лица и посетителите. Те доведоха до щанда на Община Панагюрище министрите на туризма на България и Мадагаскар – Зарица Динкова и Джоел Рандриамандранто, посланици от различни държави и родни национални телевизии. 

В сряда в Централното фоайе на Интер Експо Център министър Динкова откри официално юбилейното ВАКАНЦИЯ&СПА заедно с колегата си Рандриамандранто - Република Мадагаскар е държава партньор на форума, който се провежда с подкрепата на Министерството на туризма. На щанд от 24 кв. м богатите си възможности за различни видове туризъм представя и Община Панагюрище. В дизайна на щанда акцентите са Панагюрското златно съкровище, Лековата къща, Джуджевата къща… С панагюрски облекла служители от отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт” привличат вниманието на посетителите. Кукерите от Бъта участваха в съпътстващата програма на изложението и впечатлиха гостите с атрактивните си костюми.

Общината участва в туристическата борса съвместно с Историческия музей и е подкрепена финансово от „Тракийски хотелиери“ ЕООД и Court Inn.

В юбилейното 40-то издание на туристическото изложение има изложители не само от България, а от Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия, Мадагаскар.

(Зн)


Свързани