Пазарджик

В математическата гимназия подреждат изложба с ученически творби, нарисувани в ХГ „Станислав Доспевски“

  15.03.2024 13:21             
В математическата гимназия подреждат изложба с ученически творби, нарисувани в ХГ „Станислав Доспевски“

ПАЗАРДЖИК. Вчера, екипът на Художествената галерия „Станислав Доспевски“ палучи покана за изложба „Портрет“ и „Аз рисувам Домника“ на учениците от шести клас при математическа гимназия „Константин Величков“ с преподавател по изобразително изкуство Елена Гидикова.

- Заедно положихме основи на съвместни художествени инициативи и финалният резултат е факт - изложба с ученически творби, сътворени в зала на ХГ „Станислав Доспевски“ на тяхна територия – уточняват от Галерията. И допълват:

- Участиците от МГ бяха най-многобройната група в миналогодишният конкурс за рисунка „Аз рисувам Домнака“, организаран по повод 200 години от рождението на Станислав Доспевски. В настоящата им изложба ще видим и избраните творби и от конкурса.

Благодарим на ръководството на училището, че чрез съдействието и патронажа на Художествена галерия „Станислав Доспевски“ избира да обогатява образователните възможности на своите възпитаници. По този начин процесът е двустранен. Заедно популяризираме движимото културно наследство (една от функциите и дейностите на галерията, като Музей на изобразителното изкуство) в посока образование извън училищна среда, съобразено с текущите експозиции в поверената ни културната институция.

Благодарим на учениците за поканата, която сами направиха за своето събитие.

(Зн)


Свързани